Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:57 20 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Demis în cazul poliţistului acuzat de pedofilie! Chestorul-şef de poliţie Bogdan Despescu a dat Poliţia Română în judecată şi a câştigat. Definitiv

ro

28 Mar, 2019 00:00 9246 Marime text
Victorie definitivă pentru chestorul-şef de poliţie Bogdan Despescu, fostul inspector-şef al Inspectoratului General al Poliţiei Române şi fost inpector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa!
 
Ieri, un complet de trei judecători de la Curtea de Apel Bucureşti a obligat, printr-o decizie definitivă, Inspectoratul General al Poliţiei Române să „emită actele prin care să recalculeze salariul de bază lunar al reclamantului (nr. chestorul-şef de poliţie Bogdan Despescu) în care să includă şi sporul de doctorat de 15%, începând cu 29.03.2015 şi până la data de 31.07.2016 şi să plătească reclamantului diferenţele de drepturi salariale dintre sumele primite şi sumele rezultate în urma recalculării, actualizate cu indicele de inflaţie şi dobânda legală, până la data plăţii efective şi respinge ca prescrise pretenţiile reclamantului aferente perioadei 28.07.2010- 29.03.2015“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.
 
Amintim că, la jumătatea lunii ianuarie 2018, chestorul-şef de poliţie Bogdan Despescu a fost eliberat din funcţia de inspector-şef al Poliţiei Române, în contextul scandalului sexual în care un poliţist este acuzat de pedofilie.
 
După eliberarea sa din funcţia de inspector-şef al IGPR, Bogdan Despescu a fost pus la dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române. Printr-un document oficial remis la solicitarea cotidianului ZIUA de Constanţa, Poliţia Română a informat că „domnul chestor-şef de poliţie Despescu Bogdan îndeplineşte, la Cabinetul inspectorului general, sarcini de asigurare a suportului decizional al conducerii Poliţiei Române, pe probleme de analiză şi planificare strategică, precum şi de fundamentare şi elaborare a proiectelor de acte normative, în legătură cu organizarea şi funcţionarea structurilor de poliţie“.
 
Potrivit CV-ului postat pe site-ul Poliţiei Române, în perioada 8.04.2014 - 19.07.2014, Bogdan Despescu a fost împuternicit inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, iar în perioada 20.07.2014 - 10.12.2015 a fost inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii