Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:48 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decebal Făgădău convoacă aleşii municipali pe 13 octombrie Haos în CLM Constanţa (galerie foto)

ro

08 Oct, 2015 00:00 1776 Marime text


Situaţie neaşteptată, ieri, la ceea ce se dorea a fi şedinţa ordinară a Consiliului Municipal Constanţa pe luna octombrie. Doar şapte consilieri locali, aici incluzându-l şi pe primarul interimar Decebal Făgădău, au acceptat „invitaţia“. „Convocarea şedinţei s-a făcut înainte cu cinci zile, aşa cum prevede legea. Deşi unii dintre consilieri au anunţat că sunt în concediu, rămâneau destui astfel încât să avem cvorum şi să se ţină şedinţa“, ne-a declarat secretarul Primăriei Constanţa, Marcela Enache.
 
Şi totuşi, la apariţia acesteia în sala „Remus Opreanu“ (acolo unde au loc şedinţele CLM Constanţa) pentru a face prezenţa, puteau fi văzuţi reprezentanţi ai unor instituţii subordonate, ai societăţii civile, numeroşi jurnalişti şi doar şase consilieri municipali: Stelian Gima (PNL), Radu Matei (PNL), Tudorel Chesoi (PNŢCD), Raluca Trandafir (PNL), Dede Perodin (PPDD) şi Vasile Roşu (UNPR).  

Unii PSD-işti s-au „evaporat“… cu întârziere

Social-democraţii au spus „pas“ întrunirii de lucru. Marcela Enache, secretarul Municipiului, a anunţat că sunt foarte mulţi consilieri plecaţi în concedii sau din localitate. Cvorumul nefiind întrunit, s-a decis amânarea şedinţei pentru marţi, 13 octombrie. „Se va face un nou convocator şi, cel mai probabil, cu aceeaşi ordine de zi“, ne-a declarat secretarul Primăriei Constanţa.
 
Numai că „dispariţia“ social-democraţilor nu a fost de la început totală. Câţiva se pare că au fost „omişi“ când s-au convenit nerealizarea cvorumului şi amânarea întrunirii Consiliului Local Municipal. Primul sosit, ieri, în sala de şedinţe a fost consilierul social-democrat Vasile Chirondojan, urmat de alţi doi reprezentanţi ai majorităţii din CLM Constanţa: Valentin Ciorbea (PSD) şi Gabriel Candindatu (PPDD). Cu puţin timp înainte să-şi facă apariţia în sală viceprimarul Făgădău, aceştia s-au „evaporat“. E drept că prezenţa lor nu ajuta la realizarea cvorumului necesar derulării şedinţei, dar se pune întrebarea: de ce nu au rămas?

Aleşii preferă concedii de odihnă… toamna 

Probabil pentru că mulţi dintre social-democraţi au activităţi legate de turism şi alimentaţie publică şi după încheierea sezonului estival şi a programului Litoralul pentru toţi i-a determinat să „închidă prăvăliile“ şi să plece într-un concediu de odihnă binemeritat şi la preţ de extrasezon!
 
Din informaţiile obţinute, am aflat că printre consilierii municipali PSD care sunt în concediu de odihnă se numără Timur Ibram şi Mircea Dobre. „Despre consilierul Mircea Dobre (n.r. tatăl său) pot să vă confirm că este în concediu şi vine mâine seară (n.r. joi, 8 octombrie), dar anunţase anterior că pleacă“, ne-a declarat deputatul Mircea Titus Dobre, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Judeţene PSD Constanţa.
 
Dacă unii se odihneau, alţii ar fi fost cu treabă prin alte localităţi. Spre exemplu, consilierul PSD George Papari, director al ABADL, era la birou în jurul orei 13.00. „Sunt la birou. Nu am putut veni la şedinţa CLM pentru că la ora 11.00 aveam o şedinţă programată la Tulcea, pe care am anunţat-o de mult“, a afirmat Papari.
 
Nici colegii săi de partid George Vişan şi Costin Răsăuţeanu, cel din urmă fiind dat drept viitorul viceprimar al municipiului Constanţa, nu au fost prezenţi. Se pare că ambii erau plecaţi din localitate.  

Motivarea absenţelor Opoziţiei

Consilierul PNL Stelian Gima ne-a explicat că Sorina Tuşa (PNL) „este în concediu medical, urmează să nască“, iar Iustin Fabian Roman (PNL) este cu probleme de serviciu la Bucureşti. După cum se ştie, Ana Marcu (PNL) a demisionat, în şedinţa de ieri urmând să se vacanteze locul său din CLM. „Nu cred că este un boicot din partea PSD. Cred că este o gândire unanimă a grupului PSD. Concediile au început din vară. Nu cred că este o problemă atâta timp cât ne vom întâlni în mai puţin de o săptămână, iar hotărârile care sunt prioritare şi importante pentru oraş vor fi adoptate“, a fost de părere consilierul municipal Tudorel Chesoi.
 
Marţi, 13 octombrie, tot la ora 12.00, se va face iarăşi apelul consilierilor municipali constănţeni aşteptaţi la şedinţa în care, pe lângă cele 51 de proiecte de hotărâre pe care trebuiau să le voteze ieri, vor mai avea alte patru. Unul dintre proiecte vizează aprobarea numărului şi a cuantumului burselor pentru elevii din învăţământul preuniversitar pe primul semestru al anului şcolar 2015-2016. Tot atunci, două planuri urbanistice de detaliu aşteaptă girul aleşilor. Să sperăm că, de data asta, consilierii îşi vor fi terminat concediile de odihnă, iar problemele de serviciu le-au programat pentru alte zile.

Ti-a placut articolul?

Comentarii