Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daune morale obţinute şi litigii cu vecini Ce nenorociri au mai lovit familia avocatei sinucigaşe din Piteşti (galerie foto)

ro

30 Oct, 2010 00:00 5123 Marime text
1_procese.jpgFiica eminentă moartă într-un stupid accident rutier, soţia devastată de durere, dispărută, iar apoi găsită moartă în mare, la Constanţa. Nenorocirile au lovit crunt în ultimul an familia Spirescu din Piteşti. O privire mai atentă însă scoate la iveală faptul că necazurile nu i-au ocolit niciodată pe soţii Spirescu, ţinându-se scai de Iulian şi Cristina. De la procese cu vecinii şi până la daune morale primite în urma bătăilor încasate, soţii Spirescu par să le fi avut pe toate.

Pe rolul instanţelor argeşene sunt înregistrate nu mai puţin de şase dosare care îi privesc pe Iulian şi Cristina Spirescu. Dacă trupul avocatei nu ar fi fost găsit de autorităţile constănţene în mare, în zona Plajei Modern, în cele din urmă s-ar fi înregistrat un proces în plus: declararea judecătorească a morţii. În acest context, rămân şase dosare, civile şi penale. Necazurile soţilor Spirescu par să fi debutat în forţă în 2003, când avocata i-a făcut plângere pentru loviri sau alte violenţe lui Marian Cristian Ciripan, un individ din Piteşti, acuzându-l că ar fi lovit-o în urma unei altercaţii, cauzându-i leziuni ce au avut nevoie de circa 20 de zile de îngrijiri medicale pentru a se vindeca. Dosarul, înregistrat sub numărul 8573/280/2003 (8424/2003), s-a judecat în 2003, fiind soluţionat în luna decembrie, dar conflictul cu Ciripan abia începea.

Obligat să-i plătească avocatul

Ani de zile, cei doi şi-au purtat în instanţă lupta începută în 2003. La începutul anului 2004, mai exact pe 15 martie, Tribunalul i-a admis recursul avocatei împotriva lui Marian Ciripan şi l-a condamnat pe acesta la plata unei amenzi de 5.000.000 de lei vechi şi la plata cheltuielilor de judecată, găsindu-l vinovat de comiterea infracţiunii de loviri sau alte violenţe asupra Cristinei Spirescu. Totodată, agresorul a fost obligat şi la plata unor daune morale în favoarea avocatei de 6.000.000 de lei, instanţa hotărând, în plus, că Ciripan trebuie să-i achite şi onorariul avocatului Cristinei Spirescu, în valoare de 1.000.000 de lei vechi. Indignat de verdictul judecătorilor, agresorul avocatei pare să se fi decis să-i dea acesteia o lecţie despre cum se împarte dreptatea, dat fiind că, pe 25 martie, Cristina Spirescu a înregistrat o nouă plângere la instanţă, tot pentru loviri sau alte violenţe şi tot împotriva lui Marian Cristian Ciripan. De data aceasta însă avocata o acuza şi pe soţia lui Ciripan, Adriana Ionela. În paralel, la numai o zi după ce Cristina Spirescu l-a dat iar în judecată, Marian Ciripan a făcut contestaţie în anulare împotriva deciziei prin care fusese pus la plată, însă contestaţia i-a fost respinsă, iar individul a trebuit să achite sumele stabilite de instanţă. În schimb, după jumătate de an de proces, avocata s-a hotărât să-şi retragă cea de-a doua plângere formulată împotriva lui Marian Ciripan şi a soţiei acestuia, iar procesul penal în care cei doi erau inculpaţi a încetat, ca urmare a retragerii plângerii.

S-au împăcat cu vecinii

Aşa cum am precizat anterior, acesta nu a fost singurul necaz al avocatei. Alături de soţul său, Iulian, Cristina Spirescu s-a judecat, vrând-nevrând, şi cu vecinii. Litigiile civile, înregistrate la instanţă sub numerele 1612/280/2005 (1615/2005) şi, respectiv, 4681/109/2005 (3307/Cv/2005), au avut loc în anii 2004-2005, părţile căzând la pace în cele din urmă. Conform Portalului instanţelor de judecată, soţii Iulian şi Cristina Spirescu s-au judecat cu Dumitru Turcu, Dan Cătălin Turcu, Mihai Vlădulescu, Simona Zaharescu, Paulina Boaţă, Mariana Boaţă, dar şi cu Asociaţia de Proprietari a Blocului 1. După mai multe luni de proces, părţile s-au înţeles, în cele din urmă. Necazurile păreau să se fi sfârşit în 2005 pentru soţii Spirescu. Din nefericire, nenorocirile au reînceput să curgă anul acesta, debutând cu moartea fiicei lor, în luna februarie, şi cu sinuciderea avocatei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii