Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Trofeul Telegraf“ Curtea de Conturi, chemată la judecată de Direcţia pentru Sport şi Tineret Constanţa

ro

15 Aug, 2015 00:00 2869 Marime text
Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Constanţa a chemat la judecată Curtea de Conturi a României. Şi asta după ce angajaţii ultimei instituţii precizate au efectuat un control specific la DJST Constanţa, evaluând activitatea direcţiei din 2012 până în prezent.
 
Dosarul, ce are ca obiect „anulare act administrativ“, a fost înregistrat, ieri, pe rolul Curţii de Apel Constanţa, iar până la acest moment, nu a fost stabilit primul termen de judecată. Conform portalului instanţelor de judecată, în cauză, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa are calitatea de reclamant, iar Curtea de Conturi este pârât.
 
Contactat telefonic, Claudiu Teliceanu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, ne-a declarat că acţiunea de control a Curţii de Conturi a vizat evaluarea activităţii direcţiei din 2012 până în prezent. Mai mult decât atât, într-un raport de constatare, cei de la Curtea de Conturi au menţionat că DJST Constanţa a sprijinit mai multe activităţi sportive, însă nu a încasat cât trebuia. Mai exact, ar fi primit mai puţini bani decât trebuia.
 
„Este vorba despre o divergenţă de opinie cu privire la sprijinul pe care Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa îl poate acorda activităţilor sportive. (…) Direcţia are obligaţia să sprijine financiar desfăşurarea unor activităţi sportive“, a mai spus Claudiu Teliceanu.
 
Unul dintre programele sportive sprijinite de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa şi menţionat în nota de constatare a Curţii de Conturi este „Trofeul Telegraf“, desfăşurat în Sala Sporturilor din Constanţa.
 
Dar, aşa cum spune şi şeful DJST Constanţa, direcţia nu a sprijinit doar organizarea „Trofeului Telegraf“, ci şi alte activităţi: „Am asigurat accesul gratuit pentru echipele de performanţă să facă antrenamente în sală fără să cerem bani. (…) Aşa cum am mai spus, este o divergenţă de opinie cu privire la sprijinul pe care direcţia îl poate oferi activităţilor sportive.“
 
În declaraţiile sale, Claudiu Teliceanu a făcut referire şi la atribuţiile direcţiei pe care o conduce, în sensul că DJST Constanţa îndeplineşte o serie de obiective specifice, printre acestea aflându-se finanţarea unor programe speciale pentru sportivi, secţii sau echipe din raza administrativ-teritorială.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii