Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum se arunca banii la Administratia Canalelor Copertina de patru miliarde

ro

09 Jul, 2010 01:08 2534 Marime text
deschidere.jpgConducerea Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa a încheiat pe 21 iunie, cu SC Andemini Construcţii Feroviare, un contract de 339.909 de lei, fără TVA, pentru realizarea unei copertine pentru parcarea auto a sediului companiei din Agigea.

ACN_sediu.jpgSuma pe care Compania Naţională este dispusă să o achite pentru realizarea acestui obiectiv pare, la prima vedere, una imensă, cu atât mai mult cu cât este vorba doar despre o parcare. Cei aproape 400.000 de lei, cu tot cu TVA, pe care îi achită CN ACN Constanţa, reprezintă o sumă foarte mare cu atât mai mult cu cât perioada pe care o traversăm este una foarte grea din punct de vedere economic. Aşa cum este precizat în caietul de sarcini, lucrările la copertina pe care cei de la CN APC o vor avea cuprind: fundaţii din beton armat, o structură de rezistenţă metalică, corectarea pantelor platformei betonate existente cu beton asfaltic, execuţie rigolă longitudinală pentru colectarea şi evacuarea apelor din precipitaţii cu deversare în reţeaua existentă.

Curios este faptul că pentru un aşa gras contract doar o firmă şi-a depus oferta, fiind, într-un final, desemnată câştigătoare. Şedinţa de deschidere a ofertelor a avut loc pe 31 mai a.c., anunţul de atribuire numărul 112562 fiind publicat abia pe 6 iulie.

De altfel, cei de la Sistemul Electronic de Achiziţii Publice au făcut o greşeală de redactare a anunţului de atribuire, în locul valorii totale estimate a contractului au pus 359.96 de lei, când suma corectă era 359.960 lei.

Aşa cum apare în anunţul de atribuire din SEAP, contractul a fost încheiat pe 21 iunie, valoarea totală pentru care a fost predat fiind 339.909 lei, fără TVA. Norocoasa a fost Andemini Construcţii Feroviare SRL din Tecuci, judeţul Galaţi. Potrivit datelor Registrului Comerţului, administrator şi asociat al acestei societăţi este Gheorghe Vitelaru. Aceasta are ca obiect de activitate „lucrări de construcţii a căilor ferate de suprafaţă şi subterane".

Societatea a fost deschisă în 2000 şi a câştigat de-a lungul anilor numeroase licitaţii în ţară, fiind una dintre firmele care în urma inundaţiilor din 2006 s-a ocupat de decolmatarea la poduri pe Linia Adjud - Siculeni, de pe urma lucrării câştigând 17 miliarde de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • valahu 09 Jul, 2010 22:38 pai cum sa fie pretu mare domne cand tovarasu Zeicu fostul spagar sef de la Petromin e mare director acolo,pai ce astia sunt bani ptr el la cat a muls de la saracii navigatori cat a fost seful personalului la Petromin ce naiba sa fim seriosi...