Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum anunţă Rutiera când moare o rudă în accident Paşii nedefiniţi pentru poliţistul vestitor al marilor nenorociri

ro

10 Jan, 2012 00:00 2412 Marime text
DESCHIDEREveste-politist.jpgŞefii din Serviciul Rutier Constanţa ne-au declarat că şoferii maşinilor înmatriculate în alte state implicaţi în accidente mortale sunt identificaţi, în lipsa actelor, cu ajutorul bazei de date create în ultimii ani

„Aveţi un fiu? A fost implicat într-un accident rutier şi, din păcate, a murit. Veniţi cu noi la morgă pentru identificarea cadavrului şi să-i luaţi hainele". Majoritatea lucrătorilor Serviciului Rutier Constanţa a avut, cel puţin o dată, sarcina de a anunţa familiile celor răniţi ori morţi în accidente că cei dragi au fost implicaţi în diverse evenimente rutiere. În ediţia de azi, ZIUA de Constanţa prezintă paşii nedefiniţi de nicio lege în vigoare pe care îi urmează un poliţist atunci când este nevoit să anunţe o familie despre decesul ori vătămarea corporală gravă a unei persoane.

După cum ne-au declarat şi şefii din Serviciul Rutier Constanţa anunţarea familiilor celor răniţi ori morţi în accidente nu este o misiune deloc uşoară. Cu toate acestea, cineva trebuie să o îndeplinească, iar de cele mai multe ori „beleaua" cade pe rutieristul care este de serviciu în teren. O lege nescrisă dar cunoscută de toţi arată că vestea cutremurătoare nu trebuie dusă de oricine, din dorinţa de a nu genera alte tragedii. În cazurile în care poliţiştii au stabilit identităţile celor implicaţi în accident, un echipaj se deplasează la domiciliile celor răniţi ori decedaţi în vederea anunţării nefericitului eveniment. Situaţia se complică atunci când rutieriştii nu au în posesie datele de identificare a celor decedaţi ori răniţi. În aceste situaţii, lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa desfăşoară cercetări specifice, iar dacă acestea nu dau rezultatele scontate, poliţiştii aşteaptă ca rudele celor morţi ori răniţi grav să anunţe dispariţiile acestora. Atunci când asupra unui şofer decedat nu se găsesc documentele de identificare, poliţiştii îşi concentrează atenţia asupra automobilului şi a aparţinătorului acesteia. O dată găsit, proprietarul maşinii le poate furniza rutieriştilor date cu privire la cel de la volan.

Program special în ajutorul poliţiştilor

veste-politistiaccident.jpgMai mult decât atât, şefii din Serviciul Rutier Constanţa ne-au declarat că şoferii maşinilor înmatriculate în alte state implicaţi în accidente mortale sunt identificaţi, în lipsa actelor, cu ajutorul bazei de date create în ultimii ani. Mai exact, arată oamenii legii, se introduce numărul de înmatriculare al automobilului în cauză într-un program special creat, iar acesta ar trebui să afişeze numele celui care figurează ca utilizator al respectivului automobil. Nu este de trecut cu vederea faptul că la nivelul Serviciului Rutier Constanţa nu există niciun dosar în care să figureze vreun decedat cu identitate necunoscută.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii