Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa Decăderea Complexului Sportiv „Triunghi“. Terenul de fotbal, sufocat de bălării. În zona de tenis, picnic! (galerie foto + video)

ro

10 Jul, 2018 00:00 6829 Marime text

În aşteptarea unei hotărâri de Guvern prin care Complexul Sportiv „Triunghi“ din Constanţa să fie transmis din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului (prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa), în domeniul public al municipiului Constanţa, precum şi declarat din bun de interes public naţional în bun de interes public local, terenurile bazei continuă să fie subjugate de bălării, situaţia de la faţa locului punându-ţi la încercare imaginaţia, pentru a răspunde la întrebarea: oare ce a fost odată aici?
 
Consiliul Local Constanţa şi-a exprimat oficial intenţia de a prelua, pe lângă alte baze sportive din municipiu, şi „Triunghiul“, dar, deocamdată, nu a apărut o hotărâre de Guvern în acest sens, mai durează. Iar baza sportivă din strada Caraiman, a cărei stare e „nefuncţională“, continuă, în consecinţă, să sufere. Complexul este format din teren în suprafaţă de 37.099 de metri pătraţi şi construcţii.

Linişte, să nu ne audă câinii! 

Cine nu ştie că, în anii din urmă, acolo exista, printre altele, un teren de fotbal, pe care se pregătea şi susţinea meciuri amicale chiar şi FC Farul, nu-şi dă seama ce este acum acea porţiune de teren plină de buruieni cât casa, cu două porţi (sau ce a mai rămas din ele) la capete. De parcă nu era de ajuns cum arată terenurile bazei acum, este o aventură şi să ajungi la „complex“ (prin păduricea care îl înconjoară), atunci când vii dinspre strada Caraiman. Pe drumeagurile învecinate păşeşti cu reţinere, cu teama de a nu face zgomot şi a stârni astfel eventualii câini. Ieri, când am descins la bază, erau doi câini în perimetru, dar ambii, chiar dacă s-au apropiat, curioşi, s-au arătat paşnici. Terenul de fotbal (care, odată, găzduia şi meciuri de fete) e bun de băgat animalele pe el, atât de mare e iarba. Resturile de plasă de la cele două porţi şi rugina stâlpilor accentuează imaginea de paragină. Pe margine, e un drumeag care înconjoară terenul, în rest, iarbă şi mărăcini.

Tenis în luminiş 

Gunoaie nu prea sunt pe suprafaţa „terenului“ de fotbal, doar în câteva locuri găseşti unele resturi. Iar, într-o parte, e un cauciuc aruncat. Lângă „arena“ de fotbal, erau odată terenuri de tenis. Acum sunt doar luminişuri şi o singură suprafaţă cu nişte resturi de zgură mai aminteşte de tenisul care se putea practica odată în iarba de acum. Plus un zid, plin cu graffiti pe ambele părţi, la care, odată, se bătea mingea de tenis.

Să aveţi poftă! 

În schimb, dacă de tenis nu ai cum să-ţi dai seama că se făcea în acel perimetru (dacă nu ai călcat acolo şi cu ani în urmă), resturile unui picnic îţi arată clar la ce este folosită o zonă a fostelor terenuri de tenis. Cine a făcut acolo grătar şi a mâncat a avut însă nesimţirea de a nu strânge nici măcar pătura pe care s-au aşezat mesenii, pe care au rămas inclusiv câteva suluri de hârtie de masă! Lângă masa de lemn, sunt şi semnele focului de grătar, plus, aruncate, recipiente de muştar, sticle de bere, caserole de mici sau peturi. Sau poate că cine a chefuit acolo a lăsat masa nestrânsă, ca să mai mănânce şi cu alt prilej. Poftă bună, atunci!
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Constanţa. Imagini de coşmar În mizeria din fostul bazin de înot din „Badea Cârţan“ se „antrenează“ acum raţele (galerie foto + video)
 
Editorial De la căpuşe, şobolani şi câini pe stadion, la raţe în „bazinul“ de înot. Pe când şi Jurassic Park la Constanţa?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii