Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiru, candidat la Primăria Constanţa, acuză intimidări de campanie „Îl invit pe Mazăre să-şi retragă dulăii". Vezi răspunsul lui Mazăre (video+document)

ro

19 May, 2012 00:57 3936 Marime text

01_Chiru_-_Gigi_Chiru_01.jpgGigi Chiru, candidat la mandatul de edil-şef al municipiului Constanţa, a susţinut, vineri, o conferinţă de presă, context în care a declarat că la finalul primei săptămâni a campaniei electorale are două concluzii.

Prima este aceea că „Mazăre este de bătut" şi că la scrutinul din 10 iunie îl va învinge. În această ordine de idei, Chiru a menţionat însă că este convins de faptul că actualul primar al Constanţei „va recurge la orice metode fără scrupule pentru a se agăţa de putere". A doua concluzie este, conform declaraţiilor candidatului Alianţei pentru Constanţa la mandatul de edil-şef, aceea că rezultatele preliminare ale unor cercetări sociologie efectuate recent „sunt comparabile cu rezultatele prezentate de presa centrală, adică Mazăre a scăzut sub 45%, iar Christian Gigi Chiru a depăşit pragul de 30%".

„Fără scrupule"

  Chiru_-_Gigi_Chiru.jpg

Tot în contexul conferinţei de presă de vineri, Chiru a făcut o serie de acuzaţii atât la adresa primarului Radu Mazăre, cât şi la adresa Poliţiei Municipiului Constanţa, pe care îi acuză că ar fi demarat „o campanie de intimidare" împotriva sa şi a echipei sale. „Primarul Mazăre a început să acţioneze fără scrupule, trimiţându-şi bodyguarzii să ameninţe voluntarii şi pe oamenii noştri din teren, iar Poliţia Constanţa să facă abuzuri cu cetăţenii Constanţei, tocmai aceia pe care ar trebui să-i apere", a precizat Chiru. Ulterior, democrat-liberalul a adăugat: „Îl invit (n.r. pe Mazăre) să-şi retragă dulăii care agresează locuitorii Constanţei şi voluntarii campaniei electorale".

Candidatul la fotoliul de primar a declarat că, în cursul zilei de joi, poliţiştii au descins la sediul Primăriei Constănţenilor „unde au intrat fără acceptul" său (imobilul fiind şi actualul domiciliu al lui Chiru) şi au procedat la „verificări abuzive, oprind pensionarii, legitimându-i". Din acest motiv, Gigi Chiru a făcut plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva poliţiştilor Secţiei 3, plângere înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Aspirantul la mandatul de edil-şef susţine că poliţiştii nu ar fi avut mandat, dar şi că nu au dat explicaţii pentru descindere.

 „Îi aştept să mă aresteze" 

 

În plus, Chiru a anunţat şi că a fost citat de Poliţia Municipiului Constanţa. Potrivit spuselor sale, citaţia ar veni ca urmare a unei plângeri depuse de PSD cu privire la o presupusă mită electorală. Este vorba despre nişte vouchere pentru medicamente pentru pensionarii constănţeni, vouchere distribuite de Fundaţia Christian Gigi Chiru. Legat de acest subiect, candidatul la Primăria Constanţa a declarat: „Nu mă voi prezenta la Poliţie decât după campanie. Îi aştept să mă aresteze". Chiru a specificat că trebuia să se prezinte la Poliţie vineri, la ora 13.00.

De asemenea, contracandidatul lui Mazăre la şefia administraţiei publice locale a afirmat că farmaciile partenere ale Fundaţiei Christian Gigi Chiru au fost „călcate" de poliţişti, dar şi de comisari ai Gărzii Financiare.

 S-a retras din fundaţie 

 

Gigi Chiru a ţinut să explice faptul că voucherele au fost trimise pensionarilor prin Poşta Română înainte de debutul oficial al campaniei electorale. Mai mult, el a anunţat şi că s-a retras, pe data de 1 mai, din fundaţia umanitară care îi poartă numele, cererea fiind înregistrată la Judecătoria Constanţa.

Chiru pune aceste episoade de intimidare pe seama primarului Mazăre, despre care susţine că „nu are curajul unei campanii electorale".

 Poziţia oficială a IPJ Constanţa 

 

IPJ Constanţa a explicat, prin Carmen Şerbănescu, vocea unică a Centrului Judeţean de Comunicare Constanţa, care funcţionează pe perioada campaniei electorale, că acţiunea de joi a poliţiştilor a respectat toate procedurile legale aflate în vigoare, dar şi legea. De asemenea, poliţiştii Secţiei 3 s-au sesizat din oficiu cu privire la posibila mită electorală care ar fi avut loc în sediul fundaţiei.

„Prostii"

Contactat prin intermediul unui mesaj trimis pe telefonul mobil pentru un punct de vedere legat de acuzaţiile pe care i le-a adus Gigi Chiru, primarul Radu Mazăre ne-a răspuns scurt: „Prostii".

 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii