Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:18 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chestionar pentru regulamentul de acces în zona peninsulară a municipiului Constanţa

ro

03 Feb, 2018 00:00 2958 Marime text

Ca urmare a dezbaterii publice organizate anul trecut pe tema regulamentului de acces în zona peninsulară a municipiului Constanţa, Primăria Constanţa a creat un chestionar privind acest regulament, care poate fi completat de cei interesaţi până la data de 16.02.2018. Pentru completarea acestuia, trebuie să vă autentificaţi cu o adresă valabilă de e-mail.
 
Chestionarul conţine opt întrebări, după cum urmează:
- Sunteţi de acord cu restricţionarea accesului în zona peninsulară şi introducerea unor mijloace de transport electrice care să deservească această zonă?
- În cazul restricţionării accesului autovehiculelor în zona peninsulară, sunteţi de acord cu instituirea unei taxe pe oră/zi pentru accesul în această zonă?
- Sunteţi de acord cu introducerea unei taxe de tramă specială destinată agenţilor economici din zona peninsulară, care să fie folosită în scopul reparării zonelor carosabile şi trotuarelor aferente?
- Sunteţi de acord cu permiterea accesului, fără staţionare, pentru autovehiculele turiştilor la unităţile de cazare din zona peninsulară?
- Sunteţi de acord cu restricţionarea totală a accesului în zona peninsulară în sezon (perioada mai-septembrie), iar în extrasezon (perioada octombrie-aprilie) să fie permis accesul contra unei taxe, cu respectarea semnelor de circulaţie?
- Sunteţi de acord cu restricţionarea totală a accesului în zona peninsulară în sezon (perioada mai-septembrie), iar în extrasezon (perioada octombrie-aprilie) să fie permis accesul doar pe străzile: Traian (până la strada Sulmona), Sulmona (între strada Traian şi strada Vasile Canarache), Vasile Canarache (până la strada Termele Romane, cu respectarea semnelor de circulaţie?
- Consideraţi că restricţionarea accesului în zona peninsulară ar putea avea consecinţe negative asupra activităţii economice din zonă?
- Sunteţi de părere că restricţionarea accesului în zona peninsulară va conferi mai multă siguranţă copiilor şi însoţitorilor acestora? 

Ce s-a discutat la dezbaterea din decembrie 2017? 

Vă reamintim că pe 6.12.2017 a avut loc dezbaterea publică pe tema regulamentului de acces în zona peninsulară. La dezbaterea publică, din partea Primăriei municipiului Constanţa au participat viceprimarul Dumitru Babu, Rareş Iordache - director executiv Direcţia Gestionare servicii publice, Radu Vânturache - arhitect-şef Direcţia Urbanism, Viorica Ani Merlă - director executiv Direcţia dezvoltare şi fonduri europene şi reprezentanţi ai Serviciului management drumuri şi transport public.
 
Pentru luări de cuvânt s-au înscris pe listă zece persoane, atât în calitate de persoane fizice, cât şi în calitate de reprezentanţi ai persoanelor juridice, respectiv societăţi comerciale (restaurante, baruri, cafenele, hoteluri, pizzerii) care îşi desfăşoară activitatea în zona peninsulară. Majoritatea celor care au luat cuvântul şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la introducerea bruscă, mai ales în perioada extrasezonului, când activitatea economică este deja în scădere comparativ cu sezonul estival, a măsurii restrictive de acces auto prin amplasarea de bariere, restricţie ce ar viza persoanele care nu locuiesc în zona peninsulară şi care ar fi, în mare parte, clienţi, rudele persoanelor rezidenţiale sau prieteni şi angajaţii operatorilor economici din zonă.
 
Restricţionarea accesului şi instalarea de bariere ar avea, ca prim efect, scăderea numărului de clienţi şi sufocarea afacerilor existente în zona restricţionată. De asemenea, în vederea acomodării, pentru ca impactul asupra activităţii economice din zonă să fie atenuat, s-a propus găsirea unei soluţii de introducere etapizată a măsurii restrictive. În acest sens, au propus administraţiei locale ca pe cel puţin două străzi din arterele pe care se circulă în prezent să se permită accesul pentru a se asigura intrarea şi ieşirea din zonă, să se identifice posibilitatea de a se amenaja locuri de parcare pe străzile adiacente zonei amenajate şi pavate sau pe trotuare, majorarea taxei de parcare şi o mai mare implicare a agenţilor poliţiei locale sau rutiere pentru a se asigura respectarea regulilor şi a indicatoarelor de circulaţie.
 
La finalul dezbaterii, operatorii economici prezenţi în sală au solicitat o nouă întâlnire cu reprezentanţii administraţiei publice locale în care să fie reprezentaţi de una sau două persoane şi care să le prezinte propunerile concrete pentru amendarea proiectului.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gigi 10 Oct, 2018 09:34 Mihai pavelescu - vorbesti putin , confuz si prost . Adica , dc nu ar trebui sa am unde sa.mi parchez eu masina ?? Ca vi tu sa vezi drogatii adusi de primarie in piata ovidiu?
  • Mihai Pavelescu 03 Feb, 2018 12:43 nicio restricție ar trebui să fie singura restricție
  • Tudose Corneliu 03 Feb, 2018 11:03 Daca se va restrictiona accesul in zona peninsulara zona va ramane pustie asa cum este acum centrul vechi pt ca lumea se va duce la moluri. Ganditi-va la realizarea unor parcari etajate sau subterane cu spatii comerciale adiacente in care turistul sau localnicul sa aiba unde lasa masina. Ganditi o fluidizare a traficului nu doar pe o singura bretea (drumul de la poarta 1) si intrarea si plecarea. Apoi nu va mai ganditi la taxe. Am mai avut un geniu in primarie care a introdus taxarea la Mamaia. Introduceti taxe si in centrul vechi si-l omorati de tot. Cautati specialisti cu idei nu functionari anchilozati pentru a rezolva problema in zona peninsulara. Ce sa mai gandim de restul orasului: nu v-ati gandit la pasaje in intersectiile mari, la crearea unor alternative de trafic in orasul asta prin deschiderea de scurtaturi, etc. Ati tot inchis Tomisul, Mircea, inchideti si Lapusneanu si Peninsula si Constanta va ramane sub suta de mii de locuitori. ganditi-va la impactul pe care o va avea exploatarea zacamintelor din M. Negra, fiti pregatiti sa preluati aceste activitati cum au facut altii in M. Nordului acum 40 de ani.
  • cobalt 02 Feb, 2018 23:12 Și unde ne autentificăm cu adresa de email?Pe site-ul Primariei?