Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:44 19 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bizineche, de la afacerile cu Puşcaşi şi Lake View la şefia RAR

ro

12 Jul, 2012 01:00 8689 Marime text
DESCHIDEREBizi-RegistrulAutoRoman.jpgLocul şefului RAR în Atmosphere Wellness l-a luat KLD Services, firmă în care este asociat Sorin Gabriel Strutinsky

Registrul Auto Român are un nou şef la Constanţa. Este vorba despre Adrian Bizineche, cunoscut afacerist, în special pentru business-urile pe care le deţine într-o anume sferă de interese.

Vădit deranjat, noul şef al RAR a declarat că nu se întâmplă nimic spectaculos la instituţia pe care o conduce. Dar s-au întâmplat destule în firmele sale. În aprilie 2011, Registrul Comerţului ne spunea că noul şef al RAR era implicat în Atmosphere Wellness, Tecar Auto, BZN Oil Company, Suntrax Group, Auto-Grup şi Autocomo. La acest moment, lucrurile s-au mai schimbat. BZN Oil Company a fost radiată, Tecar Auto a intrat în întrerupere temporară de activitate, iar din Atosphere Wellness, firma care deţine sala de fitness cu acelaşi nume din Lake View, a ieşit. Şi această renunţare la afacere are o istorie interesantă. Inaugurat cu mare fast, complexul Lake View a fost pus rapid „în cârca" lui Sorin Gabriel Strutinsky, partenerul de afacere al lui Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu. Aşa cum spuneam, Bizineche a deţinut părţi sociale în firma Atmosphere Wellness, alături de Ioana Văduva. Numai că s-a modificat situaţia. Acum, unic asociat în firma cu sediul pe bulevardul Mamaia nr. 283C este SC KLD Services SRL, business care îi aduce alături pe însuşi Sorin Gabriel Strutinsky şi pe Mihaela Elvira Gherasim, cea care se şi ocupă de afacere. Societatea are sediul pe strada Mircea cel Bătrân, loc în care găsim şi sediul organizaţiei judeţene a PSD, condusă de Radu Mazăre, alături de Nicuşor Constantinescu.

Grupul de la Auto-Grup

Totuşi, Adrian Bizineche şi-a păstrat câteva afaceri. Îl regăsim în Auto-Grup, Autocomo şi Suntrax Group. În prima dintre firme este asociat cu Adrian Tecuşanu, Anamaria Mihai, Stelian Fottu, Victor Vasile Fechete şi Neculai Ciupercă. Auto-Grup are ca obiect principal de activitate „comerţ cu alte autovehicule". Însă, Bizinesche spune că RAR nu are legătură cu acest obiect de activitate... Afacerea este administrată de Tecuşeanu şi de Vasile Victor Fechete, pe al cărui frate, Gheorghe, îl regăsim în Arconi Star, firmă cu lipici la contracte pe bani publici. Asociaţii Auto-Grup sunt mari afacerişti. Spre exemplu, Fottu este implicat şi în SC Autorenco Trucks SRL, firmă cu sediul pe strada Verde nr. 29, alături de Iucsel Selamet, Vasile Victor Fechete, Neculai Ciupercă şi SC Argenta SRL (societate a cărui director este Stelian Fottu). Partenerul Selamet are nişte legături foarte... interesante. Spre exemplu, în SC Autorenco SA, bărbatul este asociat cu Dogan Fetisleam, dar şi cu Sisteme Internaţionale de Afaceri, firma lui Valentin Gheorghe Ionescu, coinculpat în dosarul retrocedărilor şi concesionar pe 25 de ani al Portului Turistic Tomis. Ar mai trebui menţionat că, în ciuda faptului că în februarie 2010 Autorenco a pus mâna pe contractul pentru reînnoirea parcului de maşini şi utilaje al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri, instituţie condusă de PSD-istul Adrian-George Gâmbuţeanu, Autorenco este în insolvenţă. Dar, evident, legătura cu Ionescu, proaspăt divorţat şi fost coleg de Institut de Marină cu Radu Mazăre, nu se opreşte aici. Monitorul Oficial ne arată şi alte... prietenii de afaceri ale lui Adrian Bizineche.

Muntmark , Bizi şi Grizzly

În octombrie 2009, asociaţii SC Romconstruct Top SRL, Gheorghe Dan Ciobică şi Cătălin Mrejeru, se decid să coopteze noi asociaţi. Este vorba despre Emanuel Muntmark, Adrian Bizineche (căruia i se spune, printre prieteni, Bizi) şi Marius Puşcaşi. Un an mai târziu, cu SC Templum Plus în acţionariat şi cu ceva fonduri europene în buzunar, Romconstruct Top a ajuns, în proporţie de 90%, la Butan Gas, firmă controlată de Veronica Daniela Guşă de Drăgan, văduva unuia dintre cei mai bogaţi români. Şi, cum la modă sunt afacerile cu eoliene, iată că nici din povestea noastră vântul nu lipseşte. Muntmark este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai activi jucători pe piaţa eolienelor, iar SC Templum Plus, afacere a viitoarei foste familii Ionescu (Valentin Gheorghe şi Alina) nu se lasă mai prejos. Valentin Gheorghe Ionescu (zis şi Grizzly), administratorul Templum Plus, este coinculpat cu primarul Radu Mazăre şi cu Nicuşor Constantinescu în dosarul retrocedărilor. Mai mult, despre Ionescu se spune că ar fi fost coleg cu aceştia la Institutul de Marină. Valentin Gheorghe Ionescu este inculpat în dosarul retrocedărilor, prin firma sa, Habitat şi Ambient SA, la capitolul cesionari cumpărători de drepturi succesorale, „pentru complicitate la infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie". Prin firma sa, Sisteme Internaţionale de Afaceri, a concesionat Portul Turistic Tomis. Coleg de inculpare este şi Puşcaşi, cel care a avut legături cu Romconstruct Top SRL. În 2004, Puşcaşi, care se ocupă de hotelul Flora, care aparţine firmei Xenoti SRL şi în care îi regăsim pe Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi Sorin-Gabriel Strutinsky, a fondat SC Asociaţii SRL alături de vicele Consiliului Judeţean, Cristian Gheorghe Darie, şi de fratele acestuia, Valentin. Un an mai târziu, Marius Puşcaşi a preluat SC Romontis SRL de la Conpress Advertising, firmă administrată de Strutinsky, eminenţa cenuşie din spatele afacerilor grupului Mazăre-Constantinescu. Puşcaşi este preşedintele Asociaţiei Judeţene de Handbal şi membru fondator al Fundaţiei pentru Promovarea Sportului Constănţean. Dar şi, aşa cum am mai menţionat, inculpat în dosarul retrocedărilor, alături de soţia sa Carmen, de Radu-Ştefan Mazăre, Nicuşor-Daniel Constantinescu (preşedintele HCM) şi alţii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • masoni de 2 bani 12 Jul, 2012 07:43 masoni-ei bogati noi saraci