Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alex Coca a fost omorat pentru o privire

ro

27 Oct, 2007 00:00 2649 Marime text
1193426628.jpg

Profesorii si colegii de facultate, peste care vestea a cazut ca un trasnet, inca incearca sa-si revina din soc

Avea 23 de ani si o viata inainte. Isi facuse planuri de viitor. Vroia sa-si ia licenta si sa incheie un contract permanent cu firma Maersk, cu care plecase de doua ori in voiaj. Viata lui Alex Coca, studentul de la Academia Navala ucis in plina strada, a fost insa curmata brusc.. El provenea dintr-o familie instarita, cu principii sanatoase, ambii parinti fiind ingineri. Ajunsese in ultimul an si, impreuna cu profesorii si colegii, se pregatea de licenta. Intentiona ca peste cativa ani sa ajunga la apogeul carierei, respectiv sef mecanic. In ceea ce il priveste pe studentul Alex Coca, dr. ing. Ionel Popa, profesorul sau de Instalatii mecanice si hidropneumatice navale marturiseste ca tanarul era printre primii in clasa. Incheiase un contract cu firma de shipping Maersk, destul de pretentioasa, cunoscuta ca avand standarde destul de ridicate, dar care se aratase incantata de el si il luase cadet in doua voiajuri. Motiv pentru care in primul semestru lipsise de la cursuri. In cel de-al doilea reusise insa sa recupereze tot. Asa se face ca la proiect obtinuse nota 10, iar la lucrare 9.10. Intentiona ca, dupa ce va termina facultatea, in vara viitoare, sa incheie un contract permanent cu Maersk. Nu a mai apucat. A fost batut crunt, sambata seara, in fata unui club din Galati, de Costel Enache, zis Chioru, de 17 ani, Mirita Lefter, zis Baba, de 21 de ani, si George Sovaila, zis Sobolanul. In ceea ce il priveste pe omul Alex Coca, Adrian Popa, unul dintre cei care i-a fost coleg de armata, de grupa si de camin, este unul dintre cei care l-au cunoscut indeaproape. I-a fost prieten bun si au petrecut patru ani impreuna, timp in care au fost si colegi, si prieteni, si tovarasi de distractie.

Poate ...

"Era un baiat bun si sufletist. Nu era violent, nu era genul care sa sara la bataie si in nici un caz nu ar fi provocat el acel incident caruia i-a cazut victima", marturiseste Adrian Popa. In acel weekend se hotarase sa mearga la Galati. Poate daca ar fi ramas in Constanta, poate daca nu s-ar fi dus in club, poate daca nu ar fi iesit afara... De altfel, se ducea acasa aproape saptamanal, deseori insotit de Adrian Popa. Cei doi mergeau impreuna o bucata de drum, astfel ca Adrian Popa avusese chiar ocazia sa ii cunoasca parintii. "Vineri seara, pe la ora 22.00, am vorbit cu el. Ajunsese acasa. Apoi, duminica, m-a sunat o colega si mi-a spus. De atunci sunt socat. Si eu, si colegii mei, si profesorii. Efectiv nu putem sa concepem ca s-a putut intampla o asa tragedie. Nu stiu exact cum s-au petrecut lucrurile. Am inteles ca iesise, impreuna cu un prieten, sa ia aer in fata clubului. Cei trei au trecut prin fata lor si l-au intrebat de ce se uita la ei. Le-a raspuns ca asa vrea el, de smecher. Dupa care Alex si prietenul sau nu le-au mai acordat atentie. Cei trei au venit insa prin spate si i-au atacat". L-au batut cu picioarele in cap si l-au abandonat in strada. Cateva ore mai tarziu, a murit la spital. Pentru o privire. O tragedie pentru toti, familie, prieteni, colegi si profesori. Sute de persoane l-au condus pe ultimul drum. Trei sferturi dintre cei care l-au plans la inmormantare erau tineri.

Scris de: {autor}Olimpia CEARA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ana enache 03 Apr, 2009 20:27 voi credeti ca cei 3 au vrut ca sal omoare?nici ei nu au stiu ce fac.stiu durerea din inima parintilor si ii inteleg.odata cu moartea lui alex sa dus si tineretile celor 3 petrecand anii buni la inchisoare. asa de mult trebuie sa plateasca pentru o greseala?au de suferit acum 3 familii nu doar una,gandinduse ca copii lor isi vor petrece viata inchisi.