Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ajung în atenţia preşedintelui Băsescu Care sunt magistraţii ce vor să plece din Constanţa

ro

25 Jan, 2013 20:00 4066 Marime text

01_magistrati_-_palatul_de_justitie.jpgPreşedintele României va analiza cazurile magistraţilor care vor pleca din Constanţa.

Concret, este vorba despre judecătorii şi procurorii care au promovat examenul de capacitate în urma stagiaturii efectuate la Constanţa. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către preşedinte a propunerilor privind numirea în funcţie a respectivilor magistraţi.

Astfel, magistraţii Alexandra Simona Răuţ, Alexandru Marian Stătescu, Daniela Alexandra Stamate, Iulian Dîrzeanu, Vica Oprişan, Adrian Păcurar, Andreea Meşter şi Florentina Ivăncioiu vor pleca de la Judecătoria Constanţa către judecătoriile din capitală, în timp ce Meral Bechir a decis să rămână la Judecătoria Constanţa. La rândul său, judecătorul Grig Emilian Lupulescu, de la Judecătoria Medgidia, va fi numit la Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, iar Monica Maria Iga, care şi-a desfăşurat perioada de stagiatură la Judecătoria Mangalia, va fi numită, cel mai probabil, la Judecătoria Târgovişte. În ceea ce-i priveşte pe procurorii care au fost stagiari la Constanţa şi ale căror nume vor ajunge în atenţia preşedintelui, este de menţionat că vor pleca doar Elena Ciulin - la Parchetul Judecătoriei Buftea şi Adrian Mircea - la Parchetul Judecătoriei Cornetu, în timp ce Elena Stoica, Gabriela Stanciu, Alexandra Nora Diaconu, Cătălin Cristian Mihăilescu, Andra Georgiana Vasile şi Cătălin Galcea vor rămâne, cel mai probabil, la Parchetul Judecătoriei Constanţa. La acelaşi parchet vor mai fi numiţi, la cererea CSM, magistraţii Dragoş Andrei Păduraru, de la Parchetul Judecătoriei Mangalia, şi Nicolae Cristian Sâvu, de la Parchetul Judecătoriei Câmpina. Nu în ultimul rând, procurorul Ciprian Bodu şi-a exprimat dorinţa de a rămâne la Parchetul Judecătoriei Medgidia. În altă ordine de idei, este de menţionat că, deşi Judecătoria Constanţa este considerată una dintre cele mai încărcate instanţe din ţară, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a respins solicitarea acesteia de suplimentare cu trei locuri a numărului de posturi alocate concursului de admitere în magistratură, demarat la sfârşitul anului trecut şi care se va finaliza în luna martie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii