Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A dat boala-n neamul Mazare

ro

24 Apr, 2008 00:00 1369 Marime text
Atasamente: 1208981055.wav
1208980387.jpg

Radu Mazare a declarat ca, in week-end, s-a operat de hernie inghinala, la Bucuresti, la Spitalul de Urgente Floreasca * "Si fratele meu este bolnav", a mai spus primarul

Pentru a spulbera orice dubiu asupra starii sale de sanatate si a zvonurilor vehiculate in presa ultimelor zile, Mazare a venit cu informatii concrete. Mai mult in serios decat in gluma, starnind rasete in sala, acesta a precizat clar si raspicat: "Da, m-am operat, sambata dimineata, de hernie inghinala - facuta din cauza efortului - la Bucuresti, la Spitalul de Urgente Floreasca". In privinta recomandarilor date de medici, fara a prezenta niciun pic de jena vizavi de operatie, Mazare a declarat, lasand pe majoritatea fara cuvinte, ca acestea constau in interdictii referitoare la sporturile de noapte si cele de zi: "Sport de noapte nu am voie doua saptamani, sport de zi, o luna jumatate. Dupa doua luni, voi fi recuperat in totalitate. Cred ca, in mare parte, mi se trage de la schi, pentru ca m-am apucat sa sar prin toate snowpark-urile, dupa fiul meu". Nu numai primarul a "dat de necaz", tocmai acum, inainte de startul campaniei electorale, cand ar fi trebuit sa aiba activitatea cea mai intensa. "Fratele meu, Alexandru, are gripa si sta izolat in casa, iar viceprimarul Gabi Stan are varsat de vant".

Suspiciuni privind proiectele

Totodata, primarul Radu Mazare a prezentat primii trei beneficiari ai programului pentru subventionarea dobanzii locuintelor achizitionate de tineri. Astfel, el a spus ca, in urma parteneriatului incheiat, cele trei familii vor avea parte de sustinerea autoritatilor, care s-au angajat sa subventioneze jumatate din dobanda aferenta creditului contractat. "La finalul analizei dosarelor depuse, 300 de avize au fost trimise deja persoanelor solicitante. Cei de fata sunt primii trei care au parte de un sprijin de care generatia mea nu a avut parte", a declarat, mandru, Mazare. Pentru "a da bine" in fata autoritatii locale, dar si a presei, Alexandru Nicula, Cosmin Tanase si Bogdan Brote, destinatarii programului, si-au manifestat surprinderea si incantarea in privinta eficientei cu care s-a derulat procesul. Primarul s-a laudat ca, pentru imprumuturile contractate pe 30 de ani, in valoare de aproximativ 70.000 de euro, institutia pe care o conduce va plati, lunar, 180 de euro pentru fiecare credit. "Pentru subventionarea dobanzii pe acest an au fost alocati doua milioane de euro", a completat edilul. Cei prezenti si-au afirmat suspiciunea in privinta respectarii deciziei, avand in vedere ca, totusi, in 30 de ani se pot schimba multe. Primarul, insa, a tinut sa spulbere orice dubiu. "Primaria si-a asumat obligatia, prin Hotarare de Consiliu Local, ca, pe toata perioada de creditare, jumatate din dobanda sa fie platita. Efectuand calculele, rezulta ca, la sfarsitul celor 30 de ani, suma acordata de primarie se ridica la 25 - 30% din valoarea totala a locuintei", a exprimat, in cuvinte marete, edilul. Avizand pe cei care nu credeau in concretizarea proiectelor, Mazare a adus in prim plan faptul ca cele doua programe vor rula, avertizand, insa, ca acestea reprezinta un efort in plus, din punct de vedere financiar, pentru municipalitate.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii