Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

6,6,6 Cum a plecat Burlacu de la şefia IPJ Constanţa mai bogat cu un teren (documente)

ro

08 Dec, 2012 00:00 7055 Marime text

01_burlacu_-_Valentin_Burlacu.jpgFix un an şi cinci luni! 6 iulie 2011 - 6 decembrie 2012.

Atât a stat în fruntea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa comisarul-şef Valentin Burlacu. Ieri, oficialii Inspectoratului General al Poliţiei Române au anunţat, prin intermediul unui comunicat, că „din data de 6 decembrie, comisarul-şef de poliţie Burlacu Valentin, inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, a fost detaşat la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru o perioadă de 6 ani".

Tot cu data de 6, Poliţia Română a mai anunţat că atribuţiile funcţiei de inspector şef al IPJ Constanţa au fost preluate de către adjunctul şefului inspectoratului, comisar-şef de poliţie Adrian Rapotan.

Conform propriilor declaraţii, comisarul-şef Valentin Buralcu a plecat înapoi ca ofiţer de poliţie judiciară al Direcţiei Naţionale Anticorupţie mai avut cu un teren. Mai exact, din declaraţia de avere completată la data de 18 mai 2012 şi înregistrată la Serviciul Management Resurse Umane la data de 23 mai 2012, cu numărul unic 137144, reiese că Valentin Burlacu are, împreună cu soţia sa, în posesie, un apartament în municipiul Medgidia. Bunul a fost dobândit în anul 1998 şi va fi achitat, potrivit documentului precizat, în anul 2018. Având în parcare un autoturism marca Skoda, model Octavia, fabricat în 2011, Valentin Burlacu a declarat că are datorii către Unicredit - Ţiriac şi Banc Post în valoare totală de 30 de mii de euro. Mai exact, în 2010 a luat de la Unicredit 20.000 de euro (pentru care s-a efectuat o refinanţare), iar bani trebuiesc înapoiaţi până în 2016. Mai departe, în 2007 fostul şef al Poliţiei Judeţului Constanţa a luat 10.000 de euro. Tot din declaraţia de avere completată la jumătatea lunii mai reiese că Valentin Burlacu a înregistrat un câştig anual de 78.741 de lei. La data de 18 iunie, ofiţerul de poliţie judiciară al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a mai completat o declaraţie de avere, actul fiind înregistrat la Serviciul Management Resurse Umane al IPJ Constanţa pe data de 28 iunie. Din acest document reiese că în perioada 18 mai - 18 iunie, comisarul-şef Burlacu şi-a achiziţionat un teren în localitatea Ovidiu. Pământul în cauză (agricol - intravilan) are o suprafaţă totală de 1788 de metri pătraţi şi a fost dobândit prin intermediul unui contract de vânzare-cumpărare. Fostul şef al IPJ Constanţa spune că „terenul va fi achitat în rate până în anul 2020.

În altă ordine de idei, menţionăm că, tot începând cu data de 6 decembrie, comisarului-şef de poliţie Vasile Şofan, inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea, i-au încetat raporturile de serviciu, cu drept la pensie, ca urmare a îndeplinirii limitei de vârstă în gradul profesional deţinut.

Cu aceeaşi dată, atribuţiile funcţiei de inspector şef al IPJ Tulcea au fost preluate de către adjunctul şefului inspectoratului, comisar-şef de poliţie Viorel Oltu.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii