Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:37 17 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lupta pentru copilul turcoaicei ucise Nepotul politicianului turc Hüseyin Sipahi cere fata Larei Şaban

ro

04 Jun, 2012 01:00 3333 Marime text
cap_1.jpgLa aceste momente se ştie că Lara deţinea un apartament în municipiul Constanţa, în blocul „Creion", zona Modern, un automobil marca Porsche, model Panamera, în valoare de aproximativ 350.000 de euro, precum şi peste 125.000 de USD

Întâmplări neaşteptate în dosarul Larei Şaban, tânăra de 27 de ani, din Constanţa, ucisă într-un apartament din municipiu, aparent pentru bani. Recent, pe rolul Judecătoriei Constanţa au fost înregistrate trei dosare civile, toate având legături directe cu fata de trei ani a frumoasei turcoaice. Mai precis, Eray Ekrem Arda, nepotul şi colegul de partid al lui Hüseyin Avni Sipahi, presupusul iubit al Larei Şaban, s-a adresat judecătorilor constănţeni, cărora le solicită încredinţarea copilei de trei ani. Mai mult decât atât, potrivit unor voci, Eray Ekrem Arda ar fi recunoscut fata Larei Şaban. În altă ordine de idei, ieri s-a împlinit o lună de la dispariţia şi moartea Larei. Ghiunal Gilberto Şaban, fratele Larei, şi George Davidescu, acuzaţi de uciderea femeii, se află în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Judeţului Constanţa.

Conform Portalului instanţelor de judecată, cele trei dosare care vizează încredinţarea fetiţei Larei Şaban au fost înregistrate pe 1 iunie, Ziua internaţională a copilului. Primul litigiu a primit numărul unic 13993/212/2012 şi are ca obiect „ordonanţă preşedinţială înapoiere minor" - materie juridică: „minori şi familie". Părţile acestui dosar sunt, conform datelor oficiale, Eray Ekrem Arda, nepotul şi colegul de partid al lui Hüseyin Avni Sipahi, care are calitatea de reclamant, în timp ce Elvie Ghilbidan, mama Larei Şaban, este pârâtă. Primul termen a fost fixat de judecători pentru data de 14 iunie. Cel de-al doilea dosar se află tot pe rolul Judecătoriei Constanţa, a fost înregistrat pe tot data de 1 iunie, însă a primit numărul unic 13996/212/2012. Această cauză are ca obiect „ordonanţă preşedinţială", materie juridică „minori şi familie", stadiul procesual fiind „fond". Portalul instanţelor mai informează că Elvie Ghilbidan, singura în dosar, are calitatea de reclamant. Primul termen a fost stabilit pentru data de 15 iunie. Cel de-al treilea dosar a fost înregistrat la Judecătoria Constanţa cu numărul unic 13997/212/2012, cu obiect „exercitarea autorităţii părinteşti înapoiere minor", materia juridică „minori şi familie". Acelaşi Portal al instanţelor informează că Eray Ekrem Arda este reclamant, în timp ce mama Larei Şaban este pârât. Primul termen a fost fixat de magistraţi pentru data de 6 septembrie.

Lara_-_inmormantare_Lara_Saban_2.jpg

Banii...

Un alt aspect care nu este de omis: averea Larei Şaban. La aceste momente se ştie că Lara deţinea un apartament în municipiul Constanţa, în blocul „Creion", zona Modern, un automobil marca Porsche, model Panamera, în valoare de aproximativ 350.000 de euro, precum şi peste 125.000 de USD. Este posibil ca Lara Şaban să posede şi alte bunuri în Turcia, având în vedere faptul că tânăra plecase din ţară de aproape şapte ani. Nu este de omis nici faptul că toată averea Larei Şaban ar putea rămâne în Turcia, dacă Eray Ekrem Arda, presupusul nepot şi coleg de partid al lui Hüseyin Sipahi, va ieşi învingător din dosarele înregistrate pe rolul instanţei de judecată.

Cum ar fi fost ucisă Lara

În urmă cu o lună, Lara Şaban s-ar fi întâlnit cu fratele său, Ghiunal Gilberto Şaban, dar şi cu amicul acestuia, George Davidescu, într-un apartament situat în blocul numărul 18, de pe strada Mihail Kogălniceanu. Ghiunal Gilberto Şaban le-a spus oamenilor legii că întâlnirea a avut loc ca urmare a unei solicitări din partea unor cetăţeni veniţi din Turcia, care ar fi ucis-o pe tânără. În tot acest timp, Ghiunal Gilberto şi George Davidescu spun că se aflau într-o altă cameră, iar când au auzit o bufnitură au mers să vadă ce se întâmplă. Ulterior, presupuşii turci, sub ameninţarea armelor, i-ar fi pus pe cei doi să cureţe apartamentul. Pentru a face acest lucru, Ghiunal Gilberto Şaban şi Davidescu au împrumutat o maşină de la un cunoscut, au mers la Real, de unde au achiziţionat pungi pentru ambalarea cadavrului, dar şi produse de curăţat. Ulterior, cei doi au dus corpul neînsufleţit al Larei aproape de Năvodari, într-o lizieră, unde a şi fost descoperit de oamenii legii. În urma cercetărilor de specialitate, procurorii au găsit în apartamentul mai sus menţionat posibile urme de sânge, dar şi un fir de păr. Mai mult decât atât, oamenii legii au observat şi lipsa unor bunuri din casă, respectiv un covor şi o pătură.

Ti-a placut articolul?

Comentarii