Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vernisajul expoziției de pictură „Introspecție cromatică”, la Muzeul Național al Marinei Române Constanța

ro

09 Aug, 2018 12:38 2130 Marime text
Vineri, 10 august, începând cu ora 14.00, la Muzeul Național al Marinei Române, va avea loc vernisajul expoziției de pictură: „Introspecție cromatică”, semnată de cunoscutul pictor marinist, fost ofițer de marină, Mircea Popițiu.

Potrivit Muzeului Marinei Române, în anul 2005, pe 15 iulie, când vernisa prima sa expoziție, intitulată „Spații 2005”, la Muzeul Național al Marinei Române, Mircea Popițiu mărturisea:

„Nu mă pot dezlipi de spațiul marin al apelor, pentru că pot să spun că i-am aparținut din 1979 până în 2000. Întotdeauna am fost fascinat de frumos și probabil că latura sentimentală a fost mai puternică (...) Pentru mine pictura reprezintă un spațiu experimental vis-a-vis de mine și lumea ce mă înconjoară. Culoarea și materialele îmi oferă posibilitatea restituirii sentimentelor pe care le am la un moment dat”.


Expoziția va fi vernisată de directorul Muzeului de Artă Constanța, critic de artă dr. Doina Păuleanu și va putea fi vizitată până pe 2 septembrie în programul de funcționare al muzeului.

Sursa foto: Facebook/Muzeul Marinei Române
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii