Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vernisaj de mărțișor la Muzeul de Artă Constanța, curatoriat de Principele Șerban Dimitrie Sturdza

ro

27 Feb, 2024 15:39 759 Marime text


Vineri, 1 martie 2024, ora 14.00, la Muzeul de Artă Constanța, are loc vernisajul expoziției ,,Jurnal de introspecție X” a artistelor Mirela Trăistaru și Dorothea Fleiss. Expoziția este curatoriată de Principele Șerban Dimitrie Sturdza, candidatul din partea AUR Constanța la alegerile europarlamentare.
 
Jurnal de introspectie este un proiect care a început în 2014. Este vorba de o expoziție de pictură și multimedia ce însumează o colaborare de 10 ani. Proiectul s-a bucurat de aprecieri și a fost solicitat pe diferite simeze naționale și internaționale, cum ar fi: European Art Gallery-București, Yume Gallery-Tokyo, Cetatea Ardud, Artoteca - Galeria Bibliotecii Metropolitane București. Chiar și în perioada covid, ICR Istambul a realizat un de film de prezentare a acestui proiect, sub semnătura lui Cristi Farcaș și a fost difuzat online pe paginile oficiale de social media.
 
„În Jurnalul de introspecție, cuplul artistic Dorothea Fleiss și Mirela Trăistaru susțin răspicat sau subtil că - până la urmă - omul contemporan nu este decât o țesătură de gusturi de lapte, de mirosuri, de povești, de sunete, de afecțiuni, de ghicitori, de substanțe, de gesturi, de idei, de impresii, de priviri, de cântece, de extaz, de chin, de regăsire, de motivație, de compasiune, de revoltă, de artificii și de mâncare. Și că până la urmă este legat din toate părțile de locuri, de suferințe, de înaintași, de prieteni, de iubiri, de reședința permanentă, de evenimente, de limbi, de amintiri, de tot soiul de lucruri care, cu evidență, nu sunt el”, a spus Daniel Sur.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
 
Citește și:
LIVE TEXT Albumul de artă „Muzeul de Sculptură Ion Jalea”, lansat de Muzeul de Artă Constanţa (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii