Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​„Ursul“ premiat la Oradea... joacă astăzi la Constanţa

ro

08 Oct, 2017 12:31 2383 Marime text


Stagiunea 2017-2018 a Teatrului de Stat Constanţa s-a deschis, vineri seară, cu cel mai nou spectacol din repertoriul instituţiei de cultură „Eutopia“, care a avut premiera în iunie. Spectacolul, pus în scenă de  Yannis Margaritis, are la bază cinci dintre comediile lui Aristofan - „Acharnienii“,„Adunarea femeilor“, „Lysistrata“, „Pacea“ şi „Plutos“ -, de la care regizorul grec a creat un spectacol unitar, complex, cu o distribuţie impresionantă.

Sâmbătă a avut loc o a doua reprezentaţie, iar în această duminică ploioasă, de la ora 19.00, vine rândul „Ursului“ cehovian să se întâlnească cu publicul de acasă, după ce, săptămâna trecută a jucat în deplasare, în cadrul celei de-a XXIII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Scurt de la Oradea, de unde s-a întors cu premiul pentru scenografia creată de Carmencita Brojboiu. Spectacolul mai fusese nominalizat pentru Cel mai bun actor - Marius Bodochi, Cea mai bună actriţă - Dana Dumitrescu şi Cea mai bună regie - Felix Alexa. Din distribuţie face parte şi actorul Marian Adochiţei.

După întâlnirea cu publicul de la Constanţa, „Ursul“ cehovian va pleca mâine, 9 octombrie, la Festivalul Internaţional de Teatru „Tragos“ de la Tulcea, apoi la Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi, pe 13 octombrie şi la „Fest(in) pe Bulevard“, la Festivalul Teatrului Nottara din capitală, în 17 octombrie.

Sursă foto: Teatrul de Stat Constanţa

Citeşte şi:
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii