Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un cineast român în juriul Festivalului de la Veneția!

ro

30 Jul, 2020 07:34 3113 Marime text
Cineastul Cristi Puiu a fost desemnat membru în juriul Festivalului de la Veneția
 

Regizorul Cristi Puiu, „copilul teribil” al filmului românesc, care a terminat cu greu liceul și a făcut armata la Constanța, a fost desemnat membru în juriul internaţional al ediţiei cu numărul 77 a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia (2-12 septembrie 2020).
 
Cineastul român a acceptat invitaţia directorului Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia, Alberto Barbera, de a face parte din juriul internaţional al prestigiosului eveniment pentru ediţia 2020.

Rolul juriului este de a acorda premiile pentru filmele aflate în competiţia festivalului italian considerat unul dintre cele mai influente evenimente din domeniul cinematografiei mondiale: Leul de Aur pentru cel mai bun Film, Leul de Argint - Marele Premiul al Juriului şi Premiul pentru cel mai bun Regizor, Coppa Volpi pentru Cel mai bun Actor şi Cea mai bună Actriţă, precum şi premiile pentru Cel mai bun Scenariu şi Premiul Marcello Mastroianni pentru Cel mai bun Debut actoricesc.

Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia se va desfăşura ţinând cont de regulile impuse de pandemia COVID-19.

Distins, în anul 2011, cu titlul de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor de către ambasadorul Franţei în România, Cristi Puiu a regizat „Moartea Domnului Lăzărescu” (2005), câştigând Premiul „Un Certain Regard” la Festivalul Internaţional de la Cannes. Este considerat deschizătorul de drum al Noului Val în cinematografia românească.
 
În această iarnă, Cristi Puiu a fost distins cu Premiul pentru cel mai Bun Regizor pentru noul său film, „Malmkrog”, în cadrul secţiunii Encounters al cunoscutului Festival Internaţional de Film de la Berlin (20 februarie - 1 martie). După ce a avut premiera internaţională pe marile ecrane franceze în luna iulie, lăudat de critica de specialitate, filmul „Malmkrog” va rula în avanpremieră extraordinară pentru publicul român, în prezenţa regizorului, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) din Cluj-Napoca, pe 7 august.

Sursa foto: captura youtube/trinitas tv


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii