Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teza de doctorat a părintelui Constantin Galeriu, republicată la Constanța

ro

13 Jun, 2022 12:14 1675 Marime text


Miercuri, 15 iunie, de la ora 16.45, la restaurantul „Dorna” din Mamaia, va avea loc lansarea volumului „Jertfă și răscumpărare”, lucrarea de doctorat a părintelui Constantin Galeriu (prezentată în anul 1973). Este a treia editare a lucrării părintelui Galeriu, un nume de seamă al teologiei românești, notează Arhiepiscopia Tomisului. 

În cadrul evenimentului, vor lua cuvântul: ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, fost asistent universitar al părintelui Galeriu la Facultatea de Teologie din București, pr. Cristian Galeriu, nepot și preot slujitor la biserica „Sfântul Silvestru” din București, și pr. Dănuț Popovici. 

De asemenea, primii 100 de participanți ajunși la eveniment vor primi cartea gratuit.

Lansarea de carte este cel de-al treilea eveniment organizat de către cei doi nepoți ai părintelui: pr. dr. Cristian Galeriu și diac. Iustin Galeriu.

În anul 2018 a avut loc conferinţa naţională „100 de ani de la nașterea Părintelui Constantin Galeriu”, iar în anul 2021 a fost lansat volumul I (dintr-o serie de șase volume) al „Cuvintelor de învățătură”, ce reunește o colecție de predici rostite de către părintele Galeriu, mai precizează sursa citată. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii