Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:31 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” Constanța a publicat programul pentru 5 - 8 mai 2022

ro

29 Apr, 2022 15:24 3470 Marime text
foto cu rol ilustrativ: Unsplash/ Kyle Head

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” Constanța a publicat programul spectacolelor în perioada 5 - 8 mai 2022. 

Astfel, pot fi vizionate următoarele spectacole: 

- Joi, 05 mai 2022 (spectacolul se va juca în deplasare la Giurgiu, la Teatrul „Tudor Vianu”)

Suburbia, de Eric Bogosian (spectacol interzis celor sub 14 ani)

Regia artistică și light design: Aurel Palade
Scenografia: Elena Cozlovschi
Asistent de scenografie: Andreea Burlacu
Asistent de regie, mișcarea scenică și coregrafia: Alice Safta
Compoziția și ilustrația muzicală: Erin Dăneț
Traducere și adaptare text: Sergiu Bucur
Filmare video și montaj: Andrei Chișa
 
În distribuție: Adi Gheo, Denisa Iova, Sergiu Bucur, Cătălina Oțeleanu, Grațian Prisacariu, Florin Aioane, Loredana Adăscăliței, Emanuel Cristoiu, Inga Marcu, Dan Cojocaru.
  
- Vineri, 06 mai 2022 (spectacolul se va juca în deplasare la Giurgiu, la Teatrul „Tudor Vianu”)

Cenușăreasa, după Charles Perrault

Regia și scenariul: Daniel Stanciu
Scenografia: Carmencita Brojboiu
Consultant mânuire păpuși: Aneta Forna Christu
Vârsta: 5+
 
În distribuție: Denisa Iova, Emanuel Cristoiu/ Lică Gherghilescu, Clara Ghiuvelechian, Cătălina Oțeleanu, Claudia Brădescu, Daniel Minciună, Sergiu Bucur, Grațian Prisacariu, Ion Ciolan, Arina Cojocaru, Andrei Stroescu, Alina Manțu
 
- Sâmbătă, 07 mai 2022, ora 10.30 (spectacol la sediu)

Poveste cu... Scufița Roșie - adaptare după Charles Perrault

Regia și scenariul: Valentin Dobrescu
Scenografia: Valentin Dobrescu
Muzica: Radu Alin Macovei Moraru
Vârstă: 3+
 
În distribuție: Rovena Paraschivoi, Daniel Minciună, Grațian Prisacariu, Claudia Brădescu, Ion Ciolan
 
- Duminică, 08 mai 2022, ora 10.30 (spectacol la sediu)

Motanul Încălțat, după Charles Perrault

Scenariul, regia artistică și animația: Cristian Pepino                                                                 
Scenografia: Cristina Pepino                                                                                                        
Muzica: Dan Bălan                                                                                                                  
Coregrafia: Maria Aprozianu
Consultant pentru mânuirea păpușilor: Aneta Forna Christu
Vârsta: 6 – 12 ani
 
În distribuție: Daniel Minciună, Tiberiu Roșu, Clara Ghiuvelechian, Claudia Brădescu, Ion Ciolan, Andrei Stroescu

Deplasare la Giurgiu în cadrul parteneriatului „TEATRE DUNĂRENE” între Teatrul „Căluțul de Mare” și  Teatrul „Tudor Vianu”

În perioada 4 mai 2022 - 6 mai 2022, echipa Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” din Constanța va juca în deplasare, la Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu, în cadrul parteneriatului „Teatre Dunărene”, 2 spectacole, unul pentru tineret, etapa de vârstă 14+ și unul pentru copii, etapa de vârstă 5+.
Actorii constănțeni vor prezenta publicului din Giurgiu spectacolele „SUBURBIA” și „CENUȘĂREASA”, după cum urmează:

- JOI, 5 MAI 2022, spectacolul „SUBURBIA” (textul îi aparține dramaturgului, nuvelistului și actorului de origine armeano-americană, Eric Bogosian),  o piesă pentru tineret, începând cu vârsta de 14 ani (spectacolul este interzis copiilor cu vârsta sub 14 ani), a cărui regie artistică și light design sunt semnate de regizorul Aurel Palade, scenografia a fost realizată de Elena Cozlovschi, asistent de scenografie Andreea Burlacu. Alice Safta semnează asistența regie, mișcarea scenică și coregrafia spectacolului.

Erin Dăneț a realizat compoziția și ilustrația muzicală iar Sergiu Bucur este cel care a tradus și a adaptat textul în limba română. Filmare video și montaj: Andrei Chișa.

În distribuție, spectatorii îi vor întâlni pe Adi Gheo, Denisa Iova, Sergiu Bucur, Cătălina Oțeleanu, Grațian Prisacariu, Florin Aioane, Loredana Adăscăliței, Emanuel Cristoiu, Inga Marcu, Dan Cojocaru.

Spectacolul pentru tineret prezintă lumea unui grup de tineri, dintr-o suburbie americană, cu încercările și bucuriile prin care trec zi de zi, cu temerile de care sunt permanent încercați dar și speranțele și visele, pe care unii dintre ei le au și care, din păcate, le sunt umbrite de un viitor nesigur. Sunt rebeli și …. în căutarea visului american dar și a propriilor lor idealuri, fără să înțeleagă cine sunt, într-o societate dominată de angoase, nihilism, izolare, debusolare generală și rasism.
 
- VINERI, 6 MAI 2022, spectacolul „CENUȘĂREASA”, după Charles Perrault, un spectacol pentru copii, dedicat etapei de vârstă 5+, a cărui regie artistică și scenariu au fost realizate de Daniel Stanciu, pe scenografia Carmencitei Brojboiu. Consultantul în mânuire păpuși al spectacolului este Aneta Forna Christu.

În distribuție: Denisa Iova, Emanuel Cristoiu/Lică Gherghilescu, Clara Ghiuvelechian, Cătălina Oțeleanu, Claudia Brădescu, Daniel Minciună, Sergiu Bucur, Grațian Prisacariu, Ion Ciolan, Arina Cojocaru, Andrei Stroescu, Alina Manțu.

Spectacolul pentru copii reprezintă un imn adus frumuseții şi dragostei curate, prieteniei și bunătăţii. Zadarnic mama vitregă și rea şi cele două surori leneşe mincinoase şi afurisite o împiedică pe Cenuşăreasa să ajungă la balul de la palat. În ciuda tuturor piedicilor, ea reușește, pentru că este bună şi harnică, frumoasă şi iubită de păsări şi şoricei, ocrotită de Zâna cea Bună.

Îmbrăcată într-o rochie albastră de o rară frumuseţe, încălţată cu pantofiori de aur va merge la balul de la palat într-o caleașcă cu totul şi cu totul de aur. Prinţul o-ndrăgeşte îndată, dar, din păcate, Cenuşăreasa dispare la miezul nopţii pierzându-şi un pantofior.

Desigur, prinţul, cu ajutorul pantofiorului pierdut de ea, o va regăsi şi vor face o nuntă ca-n poveşti şi vor trăi până la adânci bătrâneţi, înconjuraţi de o dragoste binemeritată.

Scenariul, regia, muzica, luminile îmbină armonios momentele de duioșie şi haz ale actorilor şi păpuşilor, care joacă cu dăruire şi talent în aplauzele micilor şi marilor spectatori.


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii