Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:43 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teatrul de Stat Constanța aduce în fața publicului, după doi ani de absență, spectacolul „Memoria apei”

ro

12 Dec, 2023 13:57 830 Marime text
Foto: Teatrul de Stat Constanța

Teatrul de Stat Constanța invită publicul în weekend-ul 16 – 17 decembrie 2023 la spectacolul „Memoria apei”, de Shelagh Stephenson.
 
Aceasta va fi prima reprezentație a spectacolului „Memoria apei” după o absență de doi ani.
 
Este un spectacol despre aparențe, despre dureri înăbușite care ies la suprafață, despre memoria imperfectă, dar și despre regăsire și despre iubirea de dincolo de cuvinte.
 

„O tragicomedie în care trei surori se întâlnesc, după mulți ani în care nu s-au văzut, cu ocazia tristă a pierderii mamei lor, rememorând întâmplări din copilărie, reînviind rivalități și certuri vechi, ceea ce dă naștere unor scene de un umor savuros.
 
Relațiile dintre cele trei surori se află într-un moment de criză. Conflictele sunt alimentate de alcool și marijuana, astfel ieșind la iveală frustrări și adevăruri pe jumătate conștientizate sau blocate cu bună-știință”, se arată în comunicatul de presă emis de Teatrul de Stat Constanța.

 
Dana Dumitrescu, Alina Manţu și Ecaterina Lupu joacă rolurile celor trei surori, respectiv Teresa, sora cea mare, obsedată de tratamentele naturiste, Mary, sora mijlocie, medic de succes și cea care are dialogurile cu mama (Vi, în interpretarea Laurei Iordan), chiar după aceasta nu mai este printre ei, și Catherine, ghinionista soră mai mică. Andu Axente și Liviu Manolache sunt Mike, amantul lui Mary, respectiv Frank, soțul stoic și sastisit al Teresei.
 
Scenografia este semnată de Maria Miu, asistată de Diana Sav, iar concepția lighting design-ului îi aparține lui Lucian Moga.
 
„Memoria apei” a fost montată pentru prima dată în 1997 la Hampstead Theatre din Londra, a cunoscut o versiune cinematografică, în anul 2002, cu titlul „Înainte să pleci”, cu Julie Walters în distribuţie, şi este cea dintâi dintre piesele autoarei Shelagh Stephenson.
 
Biletele pot fi cumpărate online, pe platforma MyStage și la agenția de bilete a TSC din Bulevardul Tomis nr. 97.
 
Citește și:
Gala Premiilor Revistei “Rinocerul” 2023 Teatrul de Stat Constanța a primit Premiul pentru excelență teatrală! (FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii