Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacole pentru copii, în aer liber. Poveștile lui Creangă, vedetele weekend-ului

ro

07 Aug, 2020 00:00 3187 Marime text

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare“ din Constanța îi invită pe cei mici în aer liber, într-o călătorie prin lumea poveștilor tradiționale românești.

Spectacolele pentru copii susținute în fiecare weekend, până la sfârșitul lunii august, în Piațeta Perla din stațiunea Mamaia, fac parte din „Amfiteatrul cultural”, inclus în cadrul stagiunii estivale Best Summer Art Fest Constanța – BE.SAFE, eveniment organizat de Teatrul de Stat Constanța, în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța și cu sprijinul Primăriei Constanța.

În această sâmbătă, 8 august, de la ora 19.00, se va prezenta „Povestea porcului“, de Ion Creangă, pusă în scenă de Cristian Mitescu, cu o scenografie semnată de Adrian Ștefănescu și pe muzica lui Dan Bălan.
În rolurile principale vor juca actorii: Rovena Paraschivoi, Daniela Vlad și Grațian Prisacariu.
Spectacolul este recomandat grupei de vârstă  3+ și are o durată de 55 minute.

Duminică, 9 august, tot de la ora 19.00, cei mici sunt invitați să vadă transpusă scenic o altă poveste scrisă de Ion Creangă, „Punguța cu doi bani“ - un spectacol recomandat copiilor de peste 3 ani, cu durata de 55 de minute.

Personajele de poveste vor fi interpretate de Grațian Prisacariu, Claudia Brădescu, Tiberiu Roșu și Ion Ciolan, iar regia este asigurată de același Cristian Mitescu. Scenografia va fi semnată de Eugenia Tărășescu-Jianu, coregrafia de Olimpia Iordache, iar muzica îi aparține lui Dan Bălan.

 

Desfășurare în condiții de maximă siguranță

 „Spectacolele Teatrului «Căluțul de mare», ce se vor juca pe scena din Piațeta Perla, Mamaia vor fi susținute în condiții de maximă siguranță, în conformitate cu noile reglementări privind activitățile educative, culturale și artistice și a măsurilor luate la nivel național pentru asigurarea condițiilor de siguranță sanitară a acestor activități în contextul pandemiei de Sars-Covid-19 și Ordinul 2941/ 19.06.2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus Sars-Cov-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii și publicat în Monitorul Oficial nr. 531/ 19 iunie 2020“, au subliniat organizatorii.
 

Acces gratuit

Accesul la spectacole este gratuit, în limita locurilor disponibile. Rezervări se pot face la numărul de telefon 0765 236 319, de luni până vineri, în intervalul orar 09.00-15.00.
Cei care au rezervat locuri trebuie să se prezinte în spațiul amenajat până în ora 18.30, deoarece după această oră rezervarea își pierde valabilitatea.
 

Sursa foto: facebook/teatrul calutul de mare


Citește și:

„Amfiteatre culturale” pentru copii și tineret, oferite de Teatrul „Căluțul de mare”

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii