Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:59 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Revista de cultură Tomis se relansează la Constanța după 12 ani de absență

ro

22 Oct, 2022 09:24 1580 Marime text
Revista Tomis. Foto: facebook/Revista TomisRevista de cultură Tomis se relansează la Constanța după 12 ani de absență. 

Evenimentul de relansare va avea loc la Muzeul de Artă din Constanța. 

Revista va fi editată de Fundația Pontica, fundația Consiliului Local Constanța. 

„După 12 ani de absență, revista TOMIS revine în forță. Cu o nouă redacție, dar cu vechiul ei spirit liber, TOMIS – Revistă de cultură este pregătită să vă fascineze. 

Nume cunoscute și nume inedite, un concept grafic original, debuturi, cronici și traduceri, toate vă așteaptă la evenimentul de vineri, 28 octombrie, ora 18, la Muzeul de Artă Constanța, unde va avea loc lansarea revistei.

Vom profita de acest prilej pentru a-i aduce în fața dumneavoastră pe pianistul Andrei Irimia și pe rapperul Psihotrop. Cei doi vor performa separat, dar și împreună, într-o combinație unică de sunet și rimă“ - au anunțat organizatorii evenimenului de relansare a revistei.


Reamintim că, în luna martie 2022, Consilierii locali din Constanța au aprobat în ședință extraordinară, la propunerea primarului Vergil Chițac, înființarea Fundației „Pontica”. Bugetul fundației este de 500.000 de lei, potrivit proiectului inițiat de primarul Chițac, iar mare parte din acesta va merge către Revista Tomis, pe care municipalitatea avea în plan să o reînființeze.

În luna iulie 2010 acesta a fost desființată prin hotărârea Consiliului Local din Constanța, ca urmare a Ordonanței de Urgență 63/2010 ce impunea adoptarea unei politici de restrângere a cheltuielilor bugetare.

Deși colectivul redacțional a fost concediat, o echipă restrânsă a continuat să editeze revista până în ianuarie 2011..

Această fundație poate primi și donații și sponsorizări, pe care Primăria sau instituțiile subordonate nu le pot primi direct.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii