Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecte ambiţioase Iluminat public stradal modernizat în Saligny şi alimentare extinsă cu apă în Făclia

ro

17 Apr, 2018 00:00 2335 Marime text
Dispensar medical, iluminat public stradal modernizat în comuna Saligny, alimentare extinsă cu apă în zona Tabără şi iluminat public reabilitat în Făclia sunt doar câteva dintre proiectele pe care administraţia publică locală din Saligny le va implementa în viitorul apropiat.
 
Primarul Ion Beiu a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că, în vederea dezvoltării comunei Saligny, reprezentanţii administraţiei publice locale au depus mai multe proiecte, susţinute financiar prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2.
 
Potrivit primarului, printre acestea se află un proiect care vizează construirea unui dispensar medical în Saligny. Un alt proiect acceptat spre finanţare este cel privind modernizarea reţelei de iluminat public stradal în comuna Saligny. În valoare de 636.673,42 de lei, proiectul prevede îmbunătăţirea, extinderea şi modernizarea reţelei publice de iluminat cu tehnologii moderne, ce vor asigura, totodată, şi o economie semnificativă la bugetul local, realizată prin reducerea cheltuielilor lunare de la factura de electricitate.
 
Pe lângă acest proiect, funcţionarii din Primăria Saligny au lucrat şi la alte două care vizează zona Taberei. Este vorba despre proiectul „Extindere reţea alimentare cu apă loc. Făclia - zona Tabără“, pentru care autoritatea publică locală ar urma să primească prin PNDL 535.500 de lei, şi despre cel pentru „Extindere reţea iluminat public, sat Făclia - zona Tabără, comuna Saligny“, în valoare de 550.400 de lei.
 
„Lucrăm la elaborarea proiectelor tehnice, apoi urmează să primim finanţarea şi să organizăm licitaţiile“, a explicat şeful administraţiei locale din Saligny.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii