Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:43 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră la Opera din Constanța. Spectacol, cu artiștii, la balcon și spectatorii în parc (galerie foto+video)

ro

07 Jun, 2020 07:35 5424 Marime text
  • Astăzi, de la ora 20.00, este programat un spectacol-concert intitulat MAGIC SWING, propunând 90 de minute de hituri celebre din genurile swing, pop, rock şi musical din anii'50-'90.

Aseară a fost primul spectacol în aer liber, la Constanța, în condiții de pandemie, când a putut fi văzută o adaptare muzicală a spectacolului de divertisment O sole mio, oferind publicului momente de relaxare şi emoţie vie alături de solişti vocali şi artişti lirici constănţeni, în compania fermecătoare a muzicii italieneşti.

Totodată, astăzi, de la ora 20.00, este programat un spectacol-concert intitulat MAGIC SWING, propunând 90 de minute de hituri celebre din genurile swing, pop, rock şi musical din anii'50-'90.

Acest tip de evenimente în care artişti vor evolua pe terasa teatrului sunt programate să aibă loc în fiecare săptămâna, sâmbăta şi duminica, la aceeaşi oră, 20.00, până în data de 31 august 2020.

Primele patru seri sunt cu intrarea liberă, capacitatea spaţiului rezervat spectatorilor fiind de 84 locuri pe scaune.

În perimetrul asigurat de organizatori este permisă participarea spectatorilor în limita scaunelor puse la dispoziţie. Singurele posibile motive de anulare a evenimentelor ar putea fi doar condiţiile meteo neprielnice.

Daniela Vlădescu, director general al Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski", declara înaintea evenimentului:

"Aşteptăm cu emoţie revederea cu publicul nostru, toată lumea are acel entuziasm pe care îl ai înaintea unui debut, totul este foarte nou pentru noi toţi, dar sperăm să reuşim să regăsim, împreună cu spectatorii, drumul spre normalitate, din acest început de vară la Constanţa. Artiştii sunt născuţi sub o stea generoasă şi unică şi poartă un har pe care puţini îl primesc. Artiştii sunt meniţi să trăiască dincolo de timp şi de propria lor viaţă, în amintirea celor pe care i-au ajutat să trăiască mai frumos. Artiştii, chiar dacă nu primesc întotdeauna ceea ce merită, pot vindeca suflete bolnave prin cuvânt şi gest, prin sunet şi imagini şi pot hrăni oameni dornici de sensibilitate şi de iubire. Aşa stând lucrurile, de ce ar trebui ca noi, artiştii, să fim altfel decât optimişti? TOTUL VA FI BINE!"

Ambele spectacole sunt organizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa, al Direcţiei Generale a Poliţie Locale a Municipiului Constanţa, al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa şi al Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa.

Pentru aceste două evenimente, Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" s-a pregătit să respecte toate reglementările privind prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS -COV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară în domeniul culturii, reglementări cuprinse în Ordinul emis de către MINISTERUL CULTURII nr.2.879 din 29 mai 2020, şi de către Ministerul Sănătăţii nr.967 din 29 mai 2020.

Sursa foto: Captura video Facebook/Primaria Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii