Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pocalul getic din argint, descoperit în cadrul mormântului cu tezaur de la Agighiol, la expoziția internațională „Ritual and Memory- The Ancient Balkans and Beyond”

ro

12 Feb, 2023 09:14 1202 Marime text
foto: Facebook/ Muzeul Național de Istorie al României
Pocalul getic din argint, descoperit în cadrul mormântului cu tezaur de la Agighiol, județul Tulcea, sec. IV a. Chr., este doar una dintre piesele excepționale din patrimoniul Muzeul Național de Istorie a României  ce pot fi admirate, până pe 19 februarie 2023, în cadrul expoziției internaționale „Ritual and Memory: The Ancient Balkans and Beyond”, de la Institute for the Study of the Ancient World, New York University.
 
Această expoziție este parte a proiectului cultural internațional „The First Kings of Europe”, inițiat de Field Museum (Chicago, SUA) în colaborare cu alte peste 20 de muzee din zona Europei de Sud-Est și Centrale.
 
Pentru România, coordonatorul proiectului expozițional este  Muzeul Național de Istorie a României, care colaborează în acest sens cu alte cinci instituții muzeale: Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Complexul Muzeal Național Neamț, Muzeul Civilizației Gumelnița, Muzeul Olteniei și Muzeul Judetean Buzau • Buzau County Museum.
 
Mai multe detalii despre tezaurul de la Agighiol: https://muzeulvirtual.ro/imagini/tezaurul-de-la-agighiol/
 
Informații generale despre expoziție puteți accesa, aici
 
Informații generale despre proiectul expozițional internațional „The First Kings of Europe” pe website-ul Field Museum: https://www.fieldmuseum.org/traveling.../first-kings-europe
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii