Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pianistul german Stephan Möller va susține un concert la Constanța. Intrarea este gratuită

ro

03 Jun, 2022 16:35 1617 Marime text

 
  • Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța ”Teodor T. Burada” și Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, vă invită la evenimentul cultural-artistic ”PER ASPERA AD ASTRA”, cu pianistul concertist german STEPHAN MÖLLER.


Recitalul va avea loc în data de 10.06.2022, interval orar 17.00-19.00, în sala de spectacole a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret ”Jean Constantin”, și are ca scop promovarea valorilor muzicale.


Pentru cea de-a 250-a aniversare a geniului Beethoven (1770-1827)  din 2020,  pianistul concertist Stephan Möller a planificat un turneu mondial „Beethoven 32x32”, cu 32 de interpretări complete ale celor 32 de sonate ale lui Beethoven pe 6 continente. Din motive organizatorice, restricţionate de contextul pandemic, acest turneu a fost prelungit în 2021 şi în 2022. Turneul a avut deja loc in Germania, Polonia, Austria, Albania, Kosovo, Vietnam, Japonia, China, Thailanda, Australia, Africa de Sud și urmează Peru, Ecuador, Mexic, Statele Unite ale Americii.


Astfel, România (Constanța) va fi afiliată turneului mondial ”Beethoven 32x32” prin recitalul extraordinar ”PER  ASPERA AD ASTRA”. Expozeul muzicologic, ca o introducere în programul muzical, va fi asigurat de lect. univ. dr. Andreea Bratu, angajat al Universității ”Ovidius” Constanța, Facultatea de Arte.

STEPHAN MÖLLER a câștigat proeminență pianistică internaţională ca laureat al Concursului Internațional de pian „Ludwig van Beethoven“ din 1985 de la Viena. Din acel moment, agenda sa de recitaluri şi concerte alături de orchestre din întreaga lume, se desfăşoară în Japonia, China, America de Nord și de Sud, precum și în toată Europa. Pe lângă interpretarea pianistică a repertoriului standard, Stephan Möller s-a concentrat pe creaţia muzicală a clasicilor vienezi, în special muzica lui Ludwig van Beethoven.

   Stephan Möller  s-a născut la Hamburg, Germania, în 1955. Profesorii săi formatori au fost Peter Heilbut în Hamburg, Kurt Seibert în Bremen și Hans Leygraf în Salzburg, unde și-a finalizat pregătirea ca pianist și dirijor la Mozarteum. Din 1983 până în 1989, l-a asistat pe marele dirjor german Herbert von Karajan și alți dirijori de renume mondial la Festivalul International „Mozarteum“ de la Salzburg. Din 1990 până la pensionarea sa în 2020, Stephan Möller a predat la Universitatea din Viena. Din 2020, Stephan Möller este lector la Conservatorul Richard Wagner din Viena. Este invitat frecvent la prelegeri, cursuri de master și jurii de concurs în țară și în străinătate. În 2009 a fondat „Concursul Internațional de pian Rosario Marciano”.

Fiind o acțiune culturală dedicată orașului Constanța, accesul se va face gratuit. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii