Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:48 19 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paul Sichigea lansează live „Niște domni“ (galerie foto)

ro

08 Dec, 2017 00:00 1025 Marime text


Paul Sichigea, studentul de la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius“ din Constanţa pasionat de cinematografie, lansează vineri, 8 decembrie, pe Facebook și pe canalul său de YouTube, prima sa comedie, sub formă de scurtmetraj: „Niște domni“, adaptare după piesa „Domnul cu camelii“, de Tudor Mușatescu. 

 
Recunoaște că are emoții și este curios să vadă cum va fi primită prima sa comedie după succesul dramei psihologice „Spre cer“, care a avut loc acum opt luni, pe 8 aprilie. Paul Sichigea nu este însă la prima sa experienţă cinematografică: în 2015 a realizat un scurtmetraj de genul horror, „Necunoscut“, iar în 2016 şi-a pus semnătura pe alte două filme de amator, de mediumetraj: „La apus“ şi „Fuga“.
 
„E prima mea experiență regizorală în comedie. Am testat mai multe tehnici până am ajuns la formula cea mai bună pentru cameră. Totul e dinamic, unghiul se schimbă rapid, oferind dinamica necesară replicilor care vin rapid una după alta. Montajul a fost realizat tot de către mine, în două zile. Munca a fost uriașă, dar merită! Toți suntem de aceeași părere“, mărturisește Sichigea.
 
Și când spune „toți“ se referă la el însuși, Diana CumpănășoiuTeodor Dumitru (Toni Bădin din „Spre cer“) și Ramona Costache, colegii cu care împarte... ecranul, dar și la Costin Harag (camera).
 
„Din nou, sunt mulțumit de prestațiile tuturor, în pofida lipsei de experiență. E uluitor să văd câtă seriozitate și dorința de muncă există la oamenii aceștia care nu au pregătire, iar acest lucru nu are cum să nu dea roade! Diana și Ramona au compensat lipsa experienței în fața camerei printr-o dorință impresionantă de a realiza proiectul și printr-o perseverență exemplară! S-au comportat ca niște profesioniști! Chiar merită toți laude!“, a mai spus Paul Sichigea, care s-a pregătit pentru acest scurtmetraj: câte cinci-șase ore zilnic, pe parcursul a cinci săptămâni.
 
Sursă foto: Paul Sichigea, Facebook

Citeşte şi:

Cu ochii aţintiţi „Spre cer“! Premieră la Constanţa - un film cu actori amatori, regizat de un student la Actorie, Paul Sichigea (galerie foto+video)

„Spre cer“ sau despre pasiune dincolo de cuvinte

Ti-a placut articolul?

Comentarii