Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:02 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Crăiasa zăpezii” vă invită la... dans printre troiene

ro

07 Jan, 2017 00:00 1928 Marime text
În decembrie 2016, la cea de-a IV-a ediție a Galei Premiilor Operelor Naționale de la București, „Crăiasa zăpezii” a primit trei premii: cel mai bun spectacol de balet clasic al stagiunii 2015-2016, cel mai bun coregraf - Horațiu Cherecheș și cele mai bune decoruri - Natalia Kornilova.

E iarnă, o iarnă cu zăpezi „cât casa”, perfectă pentru Crăiasa Zăpezii și numai bună de ascultat sau de... văzut povești. De aceea, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” vă invită, duminică, 8 ianuarie, de la ora 18.30, să-i pășiți pragul, pentru prima dată pragul în anul 2017, pentru a urmări o poveste de sezon, în pași de dans, în prim-planul căreia se află chiar Crăiasa Zăpezii, personajul principal din celebra poveste omonimă a faimosului scriitor danez Hans Christian Andersen, cel care, în anul 1840, a avut pășit pe meleagurile tomitane, neatinse însă de nea, ci învăluite într-o căldură clocotitoare. Paradoxal sau nu, spectacolul „Crăiasa zăpezii”, în viziunea regizorală și coregrafică a lui Horațiu Cherecheș, a avut premiera anul trecut, într-o zi de vară caniculară, pe 25 iunie, în încheierea stagiunii coregrafice 2015-2016 a Teatrului „Oleg Danovski”.

Frumoasa poveste despre prietenie adevărată și iubire va transpune publicul într-o lume de poveste, în pofida urgiei albe de afară, pe muzica lui Jean Sibelius și Edvard Grieg.

Din distribuția spectacolului fac parte: Mayu Takahashi, în rolul glacialei Crăiese, Nozomi Miura, care va debuta în rolul delicatei Gretchen, Jin Mizutani, care-l va întruchipa - și el, tot pentru prima dată -, pe Karl, Francesco de Benedictis, Ayaka Kishi, Bogdan Bîrsănescu și Amalia Mîndruţiu.

„Crăiasa zăpezii”, care a intrat în repertoriul Teatrului „Oleg Danovski” pe 25 iunie, a fost declarat recent, în decembrie, la cea de-a IV-a ediție a Galei Premiilor Operelor Naționale de la București, cel mai bun spectacol de balet clasic al stagiunii 2015-2016, Horațiu Cherecheș a fost desemnat cel mai bun coregraf. De asemenea, scenografa Natalia Kornilova a fost premiată pentru cele mai bune decoruri, realizate tot pentru „Crăiasa zăpezii”.

Biletele pentru acest spectacol au prețuri de 25, 30 și 40 de lei, în funcție de dispunerea locurilor în sală. Elevii și studenții în grup organizat vor plăti 15 lei pe un tichet, iar pensionarii - 20 de lei.
Sursă foto: tnobconstanta.ro
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii