Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu lăsați ploaia să vă țină în case, mergeți la teatru!

ro

28 Oct, 2017 17:30 2414 Marime text

Nu v-ați făcut încă planuri de weekend? Nu lăsați ploaia să vă țină în case, mergeți la teatru!

În această seară, de la ora 19.00, la Teatrul de Stat Constanța se joacă „Eutopia“, despre care vă scriam, după premiera din iunie 2017 că este „un spectacol altfel, antrenant, viu, colorat, care „urlă“ adevăruri despre viață, vechi de când lumea, care pe unii îi fac să roșească. Totul la adăpostul comediei. Un spectacol de scos în lume, care te provoacă, te revoltă, te scandalizează, îți dă de gândit și de regândit. Un spectacol nerecomandat pudibonzilor, dar nici minorilor și nici celor care caută doar... divertisment“.

Spectacolul, regizat de un grec, Yannis Margaritis, are la bază cinci dintre comediile lui Aristofan - „Acharnienii“,„Adunarea femeilor“, „Lysistrata“, „Pacea“ și „Plutos“. În distribuție se regăsesc 28 de actori. Scenografia spectacolului este o creație a Carmencitei Brojboiu (asistent de scenografie Lăcrămioara Dumitrașcu), muzica a fost compusă de Dimitris Ikonomakis, iar coregrafia este semnată de Eddie Lame.

Duminică, 29 octombrie, de la 19.00, pe scena teatrului constănțean va fi prezentat un alt spectacol inspirat de antici: „Dionysos“ , după „Bacantele“ lui tragedia lui Euripide, în regia italianului Daniele Salvo. Rolul titular este interpretat de actorul Marius Bodochi.

Muzica este compusă de Marco Podda, iar proiecţiile video, de Aquamicans / Paride Donatelli. Costumele au fost create de Daniele Gelsi, iar decorurile au fost realizate de Michele Ciacciofera.

Sursă foto: ZIUA de Constanța

Citește și:

Pe scena Constanței. „Eutopia“, un spectacol-eveniment care „strigă“ adevăruri despre viață, vechi de când lumea (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii