Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:51 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeul Național Cotroceni vernisează expoziția „Stilouri românești, instrumente de scris și manuscrise ale șefilor de stat și ale scriitorilor români. Colecția Petre Crăciun”

ro

07 Nov, 2023 10:41 799 Marime text
Muzeul Național Cotroceni vernisează joi, 9 noiembrie, ora 17.00, în Salonul Cerchez, expoziția „Stilouri românești, instrumente de scris și manuscrise ale șefilor de stat și ale scriitorilor români. Colecția Petre Crăciun”. Vizitatorii vor avea ocazia să observe, în premieră, stilouri sau alte instrumente de scris și înscrisuri olografe ale șefilor de stat din România.
       
Expoziția este completată de s*tilouri și manuscrise ale unor mari scriitori*. Publicul va putea admira *stiloul care a aparținut și cu care a scris Marin Preda*, piesă de patrimoniu național, dar și exponate ce au aparținut altor mari autori români (între care Emil Gârleanu, Tudor Vianu, Tudor Arghezi sau Mihail Sadoveanu) și străini (precum Fyodor Dostoevsky, Virginia Wolf , Mark Twain sau Antoine de Saint-Exupery), transmit reprezentanții Muzeului. 

Printre obiectele expuse se numără *peste 70 de modele de stilouri românești* produse în a doua parte a secolului XX la Sibiu, Cluj sau București dar și *stilourile dedicate de mari firme internaționale unor personalități sau României *– Ilie Năstase (Montegrappa), Regele Mihai I (Pelikan), „România – U.E. 2007” (Montegrappa).

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 10 noiembrie – 17 decembrie. Detalii despre acces, aici: Tarife vizitare (muzeulcotroceni.ro) <https://www.muzeulcotroceni.ro/viziteaza/vizitare.html>
      
La intrarea în muzeu se va prezenta un act de identitate în original (C.I. sau pașaport).

Citește și:

Știri ConstanțaEvenimente de excepție în programul săptămânal al Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski"
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii