Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:51 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Muzeul de Artă Constanța, gazdă pentru Bienala de Arhitectură Dobrogeană! Harry Tavitian, invitat special (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

17 Nov, 2023 17:01 1406 Marime text
Muzeul de Artă Constanța găzduiește astăzi, 17 noiembrie 2023 premierea lucrărilor din Bienala de Arhitectură Dobrogeană BA_DA 22_23.

La această a opta ediție s-au înscris 40 de concurenți din Dobrogea. Lucrările lor au fost expuse începând din 10 noiembrie. Presedinte Ordinului Arhitecților din Romania, filiala Dobrogea, arhitect Mihai Isacov, si vicepresedintele acestuia, arhitect Radu Cornescu ne-au oferit câteva informații despre Bienală și arhitecții înscriși în competiție. 

Cu această ocazie, la ora 17:00, va avea loc un concert al invitatului special Harry Tavitian.

Potrivit organizatorilor, bienala cuprinde proiectele de edificii finalizate pe durata 2022-2023 și are mai multe secțiuni: proiecte realizate, locuințe individuale și colective, clădiri publice, clădiri turistice – odihnă și tratament, restaurare/ reabilitare/ reconversie, arhitectură de interior, arhitectură religioasă, lucrări prezentate la alte concursuri de arhitectură, proiecte de diplomă, lucrări ale arhitecților din Colegiul Varna – Camera Arhitecților din Bulgaria, lucrări ale arhitecților din Uniunea Arhitecților din Republica Moldova, proiecte de sertar.

La toate aceste secțiuni se adaugă expoziția de fotografie de arhitectură cu temele „Arhitectură în zonele pescărești din Dobrogea (trecut și prezent)” și „Clădiri istorice non-monument din Dobrogea (trecut și prezent)”.

Astăzi este ultima zi în care expoziția se va afla în Muzeul de Artă Constanța, după care se va muta la Tulcea pentru perioada 15 decembrie – 22 decembrie 2023.

Lucrările premiate cu această  ocazie vor fi ulterior expuse și la Varna împreună cu cele ale arhitecților bulgari.

UPDATE: Câștigătorii Bienalei de Arhitectură Dobrogeană 2023 sunt: 
 
Secțiunea R/ Proiecte Realizate
 
Premiul pentru LOCUINȚE INDIVIDUALE ȘI COLECTIVE a revenit arhitecților Gabriela Ciuchete, Radu Florea, Andrei Grosu și Mihai Stebingar pentru proiectul „Locuințe colective strada Unirii 118”, Constanța
 
Premiul pentru ARHITECTURĂ DE INTERIOR a fost câștigat de arh. Aila Isa și arh Aidin Isa pentru proiect „Amenajare apartament PO2”, Constanța
 
Premiul pentru LUCRĂRI PREZENTATE LA ALTE CONCURSURI SAU ANUALE a fost obținut de colectivul de arhitecți Anca Suhov, Dan Ivanov, Paul Cristian Muraveli, Mădălina Sbarcea și Theodora Migit pentru Banda desenată „Better Tulcea-tu ești orașul”
 

Secțiunea P.D./PROIECTE DE DIPLOMĂ
 
Arhitect Sebastian Ciprian Ioan este cel premiat pentru proiectul „Casa veche-casa nouă –Casa Arhitectului, Centru de arhitectură la Constanța”  
 

Secțiunea E/ PROIECTE DE SERTAR
 
Arhitecții Eusebio Ungureanu și Andreea Stănică au fost premiați pentru proiectul „Home of Shadows”
 
 
Secțiunea F/ FOTOGRAFIE
 
Arhitect Ioana Radu a obținut premiu pentru „Piața Eforie Nord”
 
Arhitectul Radu Cornescu a fost premiat pentru volumul său „Arh Hary Goldstein (Horia Maicu) –Constanța-Detalii imagini stilizate cu artropode și motive florale la feroneria ușilor
 

Secțiunea C (Bulgaria)
 
Arch Svetoslav Stanislavov pentru „LH”
 

Secțiunea D (Republica Moldova)
 
Arh Oleg Luca pentru proiect „Casă comuna Trușeni”, Chișinău
 


Citește și: 

Muzeul de Artă ConstanțaS-a încheiat Bienala Națională de Pictură. Cine au fost câștigătorii (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii