Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„¡MPRO Days with The Maydays“ - tabără și spectacole de improvizație teatrală în Constanța

ro

18 May, 2018 00:00 1835 Marime text

Ieri au ajuns în Constanța membrii trupei de improvizatori britanici The MayDays. Aceștia vor fi parte din prima rezidență de creație în domeniul improvizației teatrale din România, susținând workshop-uri și spectacole pentru cei pasionați de această ramură artistică.
 
Improvizația reprezintă teatrul creat pe loc, pornind de la elementul personal oferit de public. Nu există decor, regie, scenariu, iar actorii sunt provocați să aibă curaj, să se aventureze în necunoscut, să găsească o mie de soluții acolo unde nu părea să existe vreuna, toate acestea fără a pierde din libertatea jocului. Astfel, improvizația este o formă de exprimare artistică perfect adaptată publicului tânăr, iar în ultimii cinci ani se bucură de o continuă dezvoltare.
 
 
Din acest motiv, în perioada 17-26 mai, Asociația Tam Tam organizează prima rezidență de creație în domeniul improvizației teatrale: „!MPRO Days with The Maydays“. Timp de zece zile, actorii Jen Rowe, Liz Peters, James Whittaker şi muzicianul Joe Samuel vor susține workshop-uri pentru pasionații de improvizație din România, vor lua contact cu cultura locală şi vor juca spectacole inspirate din experiențele lor pe meleaguri mioritice.
 
Proiectul se desfășoară în trei orașe: Constanța (17-21 mai), Sibiu (21-25 mai), şi București (25-27 mai).
 
Duminică, 20 mai, de la ora 19, participanții la tabără vor exemplifica cunoștințele dobândite într-un spectacol-eveniment susținut la Teatrul de Stat din Constanța, b-dul Ferdinand, nr 11.
Ulterior, de la ora 20, britanicii de la The Maydays pun în scenă ceea ce au învățat despre cultura dobrogeană, în cadrul rezidenței de creație.
 
Tabăra de improvizație este facilitată de Monica Anastase, actriță și directorul “!MPRO - Festivalul Național de Improvizație“, și Delia Riciu, actriță și co-fondatoarea singurei trupe feminine de improvizație - trupa „iELE“.
Finanțarea proiectului este asigurată de Administrația Fondului Cultural Național, iar partenerii locali sunt Teatrul de Stat din Constanța și ghidul turistic Diana Slav.
 
facebook.com/improfest.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii