Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MONOCHROME, expoziție de sculptură la Muzeul de Artă Constanța

ro

05 Dec, 2023 15:33 766 Marime text
Foto: Muzeul de Artă Constanța

Joi, 7 decembrie 2023, de la ora 17:00, Muzeul de Artă Constanța prezintă expoziția de sculptură MONOCHROME.
 
Expoziția de sculptură este semnată de artistul ieșean Vladlen Babcinețchi și va fi deschisă publicului până pe 7 ianuarie 2023.
 
Evenimentul va fi inaugurat de criticul de artă, dr. Maria Bilașevschi, președinte al UAPR Filiala Iași, alături de Lelia Rus- Pîrvan, managerul muzeului.
 
,,Nu adesea asistăm la contopirea a două realități, sume ale mitologiilor personale, ce aduc, prin simplitatea redării un univers unitar și complex, ce sondează spațiile memoriei și ale spiritului pe verticală, orizontală și în profunzime. Formele lui Vladlen Babcinețchi, în atemporalitatea hieratică a suprinderii, pătrund în spațiul brut al existenței, modelându-l. Fiecare lucrare umple spațiul antropomorfic înscriind nu doar în prezent, ci într-un model de existență prealabil lumii cosmice în care se mișcă trupul nostru.  Îmbinările a două metafore care, departe de a fi antagonice, sunt purtătoare de valoare, sens și mesaje de sine stătătoare, constituie primul punct de sacralizare a conținutului arhetipal al formei, conținut ce vine dinspre interior către suprafață ca o sumă de monade”, a declarat Maria Bilașevschi.
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii