Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:01 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moment foarte important în istoria Bibliotecii Judeţene „I.N. Roman“!

ro

27 Jun, 2018 00:00 2224 Marime text
O veste foarte importantă pentru constănţeni a trecut neobservată, deşi ea ne priveşte pe toţi, fiind vorba despre viitorul Bibliotecii Judeţene „Ioan N. Roman“ Constanţa.
 
Aşadar, dr. Corina Apostoleanu, directorul instituţiei, anunţa că proiectul „De la regional, la naţional: reviste dobrogene ale României Mari, în perioada interbelică“, propus de bibliotecă, a câştigat finanţarea din partea Administraţiei Fondului Cultural Naţional.
 
„Proiectul se va derula în perioada iunie-noiembrie 2018 şi are ca obiective majore prezervarea digitală şi promovarea patrimoniului cultural dobrogean, prin intermediul mediilor electronice. Proiectul se desfăşoară sub egida «Anului Centenar» şi va avea ca rezultat direct digitalizarea unei valoroase colecţii de reviste dobrogene, ce va putea fi consultată de utilizatori, online. De asemenea, proiectul include şi realizarea unui volum bibliografic“, se mai preciza în comunicat.
 
Ieri, Corina Apostoleanu declara, pentru ZIUA de Constanţa, că mai multe amănunte legate de acest proiect vom avea ocazia să aflăm cu prilejul conferinţei de presă ce va fi organizată la sfârşitul lunii noiembrie, când se încheie proiectul. „De altfel, vom avea de parcurs mai multe etape legate de acest proiect, care includ diverse activităţi, aşa încât vom avea ocazia să discutăm şi la Noaptea Bibliotecilor, de pe 29 septembrie, iar pe la mijlocul lunii octombrie vom organiza o masă rotundă“.
 
Odată cu implementarea acestui proiect, Biblioteca Judeţeană „I.N. Roman“ se alătură instituţiilor de elită cum sunt Biblioteca Digitală a Bucureştilor (Dacoromanica) sau Biblioteca Digitală BCU Cluj (unele dintre cele mai accesate), ca să nu mai vorbim de alte câteva biblioteci judeţene.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii