Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:51 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Memoria apei“, o nouă premieră la Teatrul de Stat Constanța

ro

14 Sep, 2019 00:00 3000 Marime text
Teatrul de Stat din Constanța pregătește o nouă premieră - „Memoria apei“, de Shelagh Stephenson, în regia lui Vladimir Anton, cu o scenografie semnată de Maria Miu.

Deloc întâmplător, directorul teatrului constănțean, Erwin Şimşensohn, semna în urmă cu trei ani regia aceluiași spectacol, pus în scenă la Teatrul Național din București și avându-i în distribuție, printre alții, pe Cecilia Bârbora și Medeea Marinescu.
 
Surprinzătorul succes internațional pe care l-a cunoscut autoarea britanică Shelaghi Stephenson, pentru care „Memoria apei“ reprezintă debutul său în dramaturgie, a determinat multe teatre din lume să pună în scenă textul ofertant al acestei comedii negre, cu momente emoționante și de umor subtil, cu inserții de analiză psihologică pe marginea destinelor a trei surori.
 
În distribuția spectacolului de la Constanța vor evolua Laura Iordan-Adrian (Vi), Dana Dumitrescu (Teresa), Alina Manțu (Mary), Georgiana Rusu (Catherine), Andu Axente (Mike), Liviu Manolache (Frank).
 
Realizată pe două planuri - real și ireal - piesa dezvoltă acțiunea care implică întâlnirea a trei surori, prilejuită de înmormântarea mamei lor, creând ocazia unor evocări în care se îmbină tragicul și comicul de situație.
 
Un spectacol pentru suflet, despre relaţiile de familie, despre regăsire şi acceptare, cu personaje bogate în nuanțe, cu povești de viață, dileme, nostalgii și regrete.

Pe 20 septembrie, ora 19, va avea loc avanpremiera spectacolului, iar pe 21 septembrie, de la aceeaşi oră, iubitorii de teatru pot urmări premiera.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii