Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:24 21 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Masă rotundă cu tema Memoria Gulagului românesc - „Tortura pe înțelesul tuturor” de Florin Constantin Pavlovici, la Biblioteca Județeană Constanța

ro

10 Jan, 2022 17:15 2067 Marime text

 
  • A început seria lansărilor de carte. Iubitorii de lectură sunt invitați să participe, online, la prima masă rotundă din anul 2022. 
Biblioteca „Ioan N. Roman“ Constanța, cu sediul pe str. Mircea cel Bătrân, nr. 104 A organizează Marți, 11 ianuarie 2022, ora 16, masa rotundă cu tema Memoria Gulagului românesc - „Tortura pe înțelesul tuturor” de Florin Constantin Pavlovici.
 
Prof.univ.dr. habil Angelo Mitchievici se va afla în dialog cu domnul  Alexandru Mihalcea, fost deținut politic, fost corespondent al ziarului „România liberă” la Constanța, membru al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România.
 
„Literatura memoriei reprezintă o parte extrem de importantă a literaturii române, iar memoriile de detenție din perioada comunistă sunt menite să facă publică istoria recentă a țării noastre, dar și un capitol sumbru al ei.

Aceste memorii relevă în ce măsură credința în valori precum libertatea de gândire, de exprimare, de liberă circulație, ideea de justiție, de liber arbitru este pusă la încercare în contextul unui regim totalitar, iliberal.

Experiențele limită ale deținuților politici vorbesc despre descoperirea umanității chiar în locul menit pierderii, aneantizării ei. Subiectul acestei discuții, Florin Constantin Pavlovici, decedat pe data de 13 decembrie 2021, este unul dintre cei mai sensibili și mai profunzi martori ai Gulagului comunist. “, transmit organizatorii.
 Masa rotundă face parte din ciclul Dialoguri dobrogene, serie de evenimente dedicate istoriei și culturii dobrogene, personalităților ei și valorilor care le edifică. Dialogul va fi transmis online, pe pagina de facebook a bibliotecii, fără prezența publicului, la eveniment ținând cont de reglementările privitoare la desfășurarea evenimentele culturale în contextul pandemic actual.

Citește și:

Remus Macovei lansează un nou volum, la Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO) 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii