Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maratonul de lectură al copiilor din Constanța la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman”( GALERIE FOTO)

ro

16 Feb, 2022 10:49 3256 Marime text

 
  • Evenimentul, realizat în colaborare cu Școala Gimnazială Nr. 43 „Ferdinand” Constanța, a fost dedicat sărbătoririi Zilei Naționale a Lecturii și s-a desfășurat marți, 15 februarie 2022, la Secția pentru Copii din cadrul Bibliotecii Județene Constanța.


De Ziua Națională a Lecturii, prin proiectul „Campioni la citit”, copiii au dat viață poveștilor printr-un maraton de lectură.


„Campioni la citit” reprezintă un proiect de educație prin lectură prin care încercăm să îi aducem pe copii mai aproape de carte, pentru ca ei să conștientizeze beneficiile cititului și să descopere bucurie prin lectură.





Astfel, elevii clasei a II-a C, coordonați de prof. înv. pr. Oana Magdalena Fătu de la Școala Gimnazială Nr. 43 „Ferdinand” Constanța, au citit cartea „Hänsel și Gretel” de Frații Grimm, o ediție cartonată și tipărită pe format mare, oferită de Editura Litera. Cartea a fost deschisă și așezată în față, iar la semnalul „start lectură” al doamnei învățătoare, copiii au pășit pe rând în fața colegilor și au citit câte un fragment din carte.





Maratonul s-a încheiat când ultimul copil a ajuns la sfârșitul poveștii. Toți elevii au primit diplome de „campioni la citit”.





Elevii care au participat la proiectul „Campioni la citit” au vizitat secțiile bibliotecii și au aflat detalii despre cărțile deosebite aflate în cadrul Colecțiilor speciale ale bibliotecii.








Foto Facebook/ Biblioteca Județeană Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii