Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„MANIFEST“ – Vernisaj în aer liber, semnal de alarmă către autoritățile din Constanța

ro

14 Dec, 2021 16:24 2896 Marime text
 
  • Sâmbăta 18 decembrie 2021, orele 14:00, pe Bulevardul Mamaia nr. 298-300 are loc vernisajul intitulat „MANIFEST“
  • Deși expoziția trebuia să poarte un alt nume, din cauza condițiilor în care artiștii sunt constrânși să lucreze au decis că MANIFEST reprezintă ceea ce simt. 

Artiștii plastici nevoiți să expună în aer liber! –Așa începe unul dintre mesajele transmise pe paginile de socializare care însoțesc afișul.
 

„Filiala Constanta Unu va încheia acest an printr-o expoziție în aer liber, în fata atelierelor de creație, neavând o sala de expoziție. De aici și titlul expoziției  Manifest. Este un semnal de alarma către autoritățile Constanței privind soarta artiștilor, ignoranță cu care am fost tratați ani în șir.  Pâna când... ?“, este mesajul Marianei Constantinescu,  postat pe Facebook.


Artiștii plastici constănțeni protestează față de ignoranța autorităților. Aceștia se simt ignorați în permanență de autoritățile locale. Au ales să protesteze așa cum știu ei mai bine: prin artă – creând o expoziție în aer liber, în plină iarnă.

Așadar, Uniunea Artiștilor Plastici, Filiala I Constanța, organizează vernisajul MANIFEST. Acesta va avea loc sâmbăta, 18 decembrie 2021, orele 14, pe Bulevardul Mamaia nr. 298-300.

Curatorul expoziției este Florentin Sirbu.
 


Sursa foto: Facebook.com/ Florentin Sirbu
 
 Citește și:

LIVE TEXT: „Expoziția personalităților grecești care au jucat un rol în istoria românilor", la MINAC. Primarul Chițac, prezent la eveniment (GALERIE FOTO)

Expoziție la Muzeul de Artă Constanța: Interviu exclusiv cu Dumitru Gorzo, despre drumul artei și mesajul pentru noile generații

 

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii