Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maestrul Gigi Căciuleanu gazdă în cadrul workshop-ului ”Alchimia DansActorului” la Facultatea de Arte Constanța

ro

29 Jan, 2024 11:20 681 Marime text
Foto: facebook/Facultatea de Arte ConstanțaLuni, 29 ianuarie 2024, maestrul Gigi Căciuleanu se va afla la Constanţa, ca invitat de onoare al Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii Ovidius din Constanța. Maestrul este la rândul său gazdă, în cadrul workshop-ului ”Alchimia DansActorului”, avându-i ca invitaţi pe studenţii Facultăţii de Arte, specializările Teatru şi Coregrafie, absolvenţii, masteranzii şi nu numai. 

„Vă aşteptăm la conferinţa de presă prilejuită de această minunată alchimie a întâmplării, la ora 15.00, la sediul Facultăţii de Arte – Bulevardul Mamaia, nr. 124 (sediul vechi), la Sala Studio. 
”Alchimia DansActorului” nu este doar o sintagmă. Acest concept reprezintă structura concluzivă, dar şi incipient şi inteligibil-semnificativă pe care Gigi Căciuleanu a construit o întreagă lume, cu propriile înţelesuri şi propriul său limbaj. Semiologia aferentă dimensionării vălurilor înţelesului fiecărui reper presupune un imens bagaj cultural şi creativ, dincolo de imediat, sensurile sensurilor depăşind, a priori şi a posteriori, limesul conştiinţei artistice“ - au mai precizta reprezentanții facultății de Arte Constanța.

”Alchimia DansActorului” este o propunere sau, mai degrabă, o provocare pe care maestrul Gigi Căciuleanu o transformă în sens multidirecţional. Imaginaţi-vă o răscruce de drumuri, iar în centrul ei, o statuie. Departe de a reprezenta nemişcarea, aceasta întruchipează însăşi esenţa mişcării, cea de dinaintea posturii, precum şi pe cea de după. Distanţele, perspectivele şi modalităţile dansactive de apropiere de sens transformă acest tablou în cea mai dinamică paradigmă posibilă – ”prefixul şi sufixul în dans”. 

Alchimia DansActorului” este, în fapt, călătoria iniţiatică a unui creator suficient de generos încât să împărtăşească lumii legenda sa personală şi să lase ucenicii şi spectatorii să tragă cu ochiul în culisele ontologice ale parcursului său. Maestrul Gigi Căciuleanu este şi, aşa cum menţionam mai sus, creatorul unui limbaj personal sintagmatic, care ”conjugă şi declină mişcarea”, care a identificat ”gramaticile şi matematicile dansului”, potenţând inteligenţa materiei (corpul) şi conducându-i energia către construcţia unei lumi noi, interesabile. 

”Când dansezi, dansează, omule, pe viaţă şi pe moarte, ca şi cum ar fi prima mişcare din viaţa ta şi ultima” – spune metaphoreograful, caligraful, autorul, dirijorul, dansatorul Gigi Căciuleanu.


Citește și: 

„Dialogul dintre voce și corp m-a urmărit o viață întreagă“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii