Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:06 06 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luați loc în fotoliul de acasă! E premieră la Teatrul de Stat – spectacol-lectură „Copilul acesta”

ro

08 Jan, 2021 00:00 2936 Marime text

În acest an, se împlinesc șapte decenii de la inaugurarea Teatrului de Stat în primul său sediu, al actualului Teatru Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, dar la acest moment este greu de spus dacă va exista o aniversare pe măsura evenimentului.
Știm, în schimb, cu siguranță, că în acest week-end constănțenii sunt invitați să ia loc în fotoliile de acasă și să se bucure de prima premieră a lui 2021 la Teatrul de Stat Constanța. „Copilul acesta” de Joël Pommerat, în traducerea Anca Rotescu, este un spectacol - lectură în regia lui Vlad Cristache, care va fi difuzat online pe pagina de Facebook a Teatrului de Stat.
 
După cum ne informează reprezentanții instituției, la originea piesei scrise de dramaturgul francez Joël Pommerat se află un proiect derulat prin colaborarea între o instituție de asistență socială și o instituție teatrală, în cadrul căruia au fost organizate întâlniri cu femei din Normandia, care au povestit despre relațiile cu fiii și fiicele lor. Dramaturgul a preluat tema și a creat o suită de episoade ce descriu tensiunile legăturilor părinte – copil, în feluritele lor aspecte. Confruntările familiale sunt intense, profunde și vor răscoli în spectatori propriile istorii, în toată complexitatea lor. Este o temă mereu actuală, poate chiar cu o miză mai mare în prezent, date fiind schimbările esențiale generate de progresul tehnologic în receptivitatea noilor generații. 
 
Fiind un spectacol - lectură, atât regizorul, cât și artiștii s-au concentrat pentru a desăvârși toate nuanțele interpretării, compensând astfel, din plin, lipsa elementelor de decor și a mișcării scenice. Conform programului TSC pe anul acesta, spectacolul va fi montat în versiunea clasică în toamnă.
 
În distribuție, în ordinea apariției: Cristiana Luca, Andu Axente, copilul Lara Zara-Pena, Dan Cojocaru, Ștefan Mihai, Florina Stănculeț, Luiza Martinescu, Ecaterina Lupu, Cătălina Mihai, Liviu Manolache, Laura Crăciun, Lana Moscaliuc, copilul Matei Doreanu, Mihai Sorin Vasilescu, Marian Adochiței, Luiza Sarivan, Dana Dumitrescu. Lectura didascaliilor și regia tehnică, Alexandru Medveghi.
 
Difuzarea spectacolului „Copilul acesta” pe pagina Facebook a Teatrului de Stat Constanța a fost programată sâmbătă, 9 ianuarie 2021, de la ora 19:00.
Duminică, 10 ianuarie, la ora 19:00, tot pe pagina Facebook a Teatrului de Stat Constanța, vom difuza spectacolul „Gâlcevile din Chioggia” de Carlo Goldoni, regia artistică Dana Dumitrescu.
 
Citește și:

Pandemia a mutat și scândura scenei teatrelor constănțene pe paginile de Facebook

 
#RespectTeatru. Odiseea unui proiect fără precedent în Dobrogea: Incredibila memorie a teatrului constănţean
 
Scena, orașul şi saltul digital
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii