Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO Lansarea volumului PONTICA 54 – In memoriam Mihai Irimia, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (GALERIE FOTO)

ro

18 Mar, 2022 12:18 3178 Marime text
MINAC Sursa foto ZIUA de Constanța
 
  • Vineri, 18 martie, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța lansează Pontica nr.54/2021, volum dedicat memoriei profesorului Mihai Irimia. 
  • În anul care a trecut, s-a împlinit un deceniu de când istoricul Mihai Irimia a trecut în neființă.
 
Aurel Mototolea, directorul Muzeului, face un preambul al evenimentului.

Redactorul revistei Pontica, Livia Buzoianu, vorbește despre dificultățile momentului, în contextul trecerii în neființă a istoricului Constantin Chera.

Buzoianu vorbește despre activitatea lui Mihai Irimia de a lungul deceniilor de cercetare stiintifică.


În întreaga sa activitate, ca profesor, cercetător, director al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța sau decan al Facultății de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius” Constanța, Mihai Irimia s-a dovedit un reper de profesionalism, pasiune și seriozitate, contribuind la deschiderea unor noi drumuri în cercetarea arheologică tomitană.
 
A fost un profesor deopotrivă exigent și apropiat de studenți, respectat de colegi, un reprezentant de seamă al generaţiei sale, care a lăsat Constanţei şi Dobrogei o moştenire ştiinţifică şi culturală durabilă. Scrierile sale cu privire la epoca bronzului din spațiul balcanic, la geţii și relațiile lor cu  populaţiile alogene rămân lucrări de referință în bibliografia istorică a Dobrogei.
 
Colectivul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța a considerat că bogata şi complexa activitate ştiinţifică şi didactică a istoricului Mihai Irimia, desfăşurată vreme de peste cinci decenii, merită a fi marcată printr-un volum de înaltă ţinută ştiinţifică.
 
Pontica, precum și website-ul http://revistapontica.com, vor fi lansate vineri, 18 martie, începând cu ora 12, în Aula „Adrian Rădulescu” a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Mai multe imagini în galeria foto.









 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii