Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Lansări de carte și expoziții, la MINAC (GALERIE FOTO)

ro

03 Dec, 2021 14:18 3291 Marime text
  • Serie de evenimente culturale la MINAC
Azi, vineri, 3 decembrie, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța a avut loc lansarea volumulului „Dobrogea, imagini de epocă", dar si a revistei „Magazin de filanterie, cartografiere și numismatică", in sala Adrian Rădulescu.

Pe lângă aceste lansări, sunt organizare și două expoziții - vernisajul „Dobrogea - istorie în imagini" și vernisajul „Reședințele regale de la Marea Neagră", la etajul II.

Octavian Gabriel Nicolae președintele Asociației Filateliștilor „Tomis":

În legătură cu expoziția noastră, am încercat sa vă povestim despre evenimente glorioase din istoria Dobrogei. De ceva vreme ni s-au alăturat tineri colecționari foarte pasionați de ceea ce fac. 


Redactorul șef al revistei „Magazin de filatelie, cartofilie și numismatică“ a mulțumit celor care s-au implicat în acest proiect și au facut ca revista să apară în acest an, după o lungă perioadă de pauză.

Valentin Ciorbea: „George Stănescu face parte din elita colecționarilor, la nivel național. Are multe calități precum altruismul și starea de bine. La el nu se întâmplă lucruri rele". 

„Doamna Cristina Mihaela Popescu a reușit să facă dintr-o imagine, o poveste. Colecționarul este omul care în permanență se documentează. 

Dobrogea în imagini de epocă este într-o emisie bilingvă.

Structura este concepută astfel ca într-adevăr cel care citește textul și urmărește ilustratele va înțelege din istoria mai veche și contemporană a Dobrogei”, a adăugat Valentin Ciorbea. 



 

Cartea a apărut prima dată în 2008, iar „Dobrogea în imagini de epocă” este un album mai bun decât precedentul.

Sunt foarte multe de spus când zici Dobrogea. Poți sa povestești despre Dobrogea volume întregi. Unii ar putea spune că i-a încântat imaginea, dar trebuie să-i dai și o informație cititorului", precizează George Stănescu.


Sursă foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii