Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:44 20 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ligia Dima, colaborator ZIUA de Constanța, numită director al Bibliotecii Județene „Panait Cerna” din Tulcea

ro

30 Nov, 2018 17:22 1071 Marime text
Începând de mâine, la conducerea Bibliotecii județene „Panait Cerna” din Tulcea se va afla unul dintre colaboratorii cotidianului ZIUA de Constanța, Ligia Dima, cea care a câștigat concursul de proiecte de management pentru ocuparea acestui post.

Ieri, consilieri județeni tulceni au aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre ce validează concursul și prin care Ligia Dima este numită în funcţia de manager la Biblioteca Judeţeană „Panait Cerna” Tulcea, pentru o perioadă de 5 ani, cuprinsă în intervalul 01.12.2018 – 01.12.2023.

Absolventă a Facultății de istorie a Universității „Ovidius” din Constanța, Ligia Dima a obținut doctoratul în Istorie Contemporană cu lucrarea „Progresele oraşului şi portului Tulcea 1878 – 1948”, în fapt o monografie a acestui oraș, pentru care în anul 2015 a primit din partea Bibliotecii „Panait Cerna” premiul Cartea anului pentru promovarea orașului Tulcea.

Întrebată care îi sunt intențiile legate de acest mandat, a declarat pentru ZIUA de Constanța: „Sper să reușesc promovarea a patru mari proiecte pe care mi le-am propus. Unul dintre acestea ar fi Festivalul de carte pentru copii, pe care îl vom organiza exclusiv în bibliotecă cu autori și copii cât mai mulți. De altfel, zilele acestea s-a lansat un volum scris de copiii din Delta Dunării. Apoi, în perioada 25-27 septembrie vom organiza Ziua Bibliotecii printr-o sesiune de comunicări pe care îmi doresc s-o permanentizăm și să devină anuală. Mi-aș mai dori să schimb fațeta Festivalului Cart Danubius, pentru că nu se desfășura în bibliotecă și să reușim promovarea unui autor dobrogean chiar și prin editarea unei broșuri.

Fiind istoric, n-o să uit datele importante precum 9 Mai și mai ales 14 noiembrie și voi organiza evenimente în parteneriat cu Asociația de reconstituire istorică Tomis și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, unde colaborez foarte bine cu Lavinia Dumitrașcu.

Ieri, când așteptam rezultatul, am purtat o discuție și cu Ștefan Ionuț, directorul Teatrului Jean Bart din Tulcea cu care mi-aș dori să organizăm Concursul Panait Cerna.
Și nu în ultimul rând, sper să găsesc timp să colaborez în continuare cu cotidianul ZIUA de Constanța”, a mai spus Ligia Dima

Sursa foto: Facebook/Ligia Dima

Ti-a placut articolul?

Comentarii