Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:49 25 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lansarea volumului PONTICA 54 – In memoriam Mihai Irimia, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

ro

16 Mar, 2022 14:08 1864 Marime text
Lansarea volumului PONTICA 54 – In memoriam Mihai Irimia. Foto: facebook/MINACMuzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Aula „Adrian Rădulescu” va găzdui în data de 18 martie 2022, de la ora 12.00 lansarea volumului Pontica 54 / 2021 In memoriam Mihai Irimia și a website-ului https://revistapontica.com. 
 
Potrivit unui comunicat al MINAC, în anul 2021 s-a împlinit un deceniu de când Profesorul Mihai Irimia a părăsit această lume.

„În calitate de cercetător, profesor, Director al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța (1990-1992) și Decan al Facultății de Istorie și Științe Politice, Universitatea „Ovidius” Constanța (1995-2004), Mihai Irimia s-a dedicat cu multă pasiune și seriozitate, până la uitarea de sine, deschizând noi drumuri în activitatea universitară și în cercetarea arheologică tomitană. A fost un profesionist desăvârșit, profesor foarte exigent, dar şi apropiat de studenți, respectat de colegi, un reprezentant emblematic al generaţiei sale, care a lăsat Constanţei şi Dobrogei, atât de îndrăgite de el, o moştenire ştiinţifică şi culturală durabilă. Scrierile sale cu privire la epoca bronzului din spațiul balcanic, la geţii și relațiile lor cu populaţiile alogene rămân lucrări de referință în bibliografia istorică a Dobrogei.
Bogata şi complexa activitate ştiinţifică şi didactică, desfăşurată vreme de peste cinci decenii, merita a fi marcată printr-un volum de înaltă ţinută ştiinţifică. De aceea, colectivul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța a dorit să-l comemoreze pe marele cercetător dobrogean, dedicându-i volumul Pontica 54“ - au mai precizat reprezentanții MINAC.

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii