Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:51 26 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

La Teatrul de Stat, ofertă de weekend cu superlative... cel mai vechi și cel mai nou spectacol

ro

14 Feb, 2017 14:01 1013 Marime text
La final de săptămână, Teatrul de Stat Constanța (TSC) vă invită în sala de spectacole pentru a petrece seri magice în compania muzei Thalia, urmărind cel mai... vechi spectacol, dar și cel mai nou spectacol din repertoriul instituției de cultură.

Vineri, 17 februarie, de la ora 19.00, pasionații de comedie sunt invitați să umărească cel mai longeviv spectacol din repertoriul TSC. Este vorba despre „Scaiul”, de Georges Feydeau, pusă în scenă de regretatul Ion Lucian în urmă cu 10 ani.

„Principala sursă a comicului este jocul lui Mihai Sorin Vasilescu, distribuit în rolul unui general sud-american burtos, care amestecă româna cu spaniola, spre deliciul fanilor de telenovele. Comicul de limbaj reiese din echivoc şi din cuvintele pocite, fiind foarte uşor de receptat”, se menționează într-un comunicat de presă al TSC.


Alături de Mihai Sorin Vasilescu pe scenă vor mai evolua decanii de vârstă ai TSC,  Ileana Ploscaru și Alexandru Mereuţă, precum și Dana Dumitrescu, Cosmin Mihale, Adrian Dumitrescu, Iulian Enache, Dan Cojocaru, Laura Iordan, Ana Maria Ştefan, Maria Lupu, Remus Archip, Andrei Cantaragiu / Ionuţ Alexandru, Laura Crăciun, Gelu Ciobanu, Emil Băncilă, Dănuţ Capră, Ion Mandache. Costumele acestui spectacol sunt creația Luanei Drăgoescu, iar decorurile sunt realizate de Mihai Mădescu.

Cu Ileana Ploscaru, actrița care pe 31 ianuarie a împlinit 86 de ani, publicul se va întâlni și sâmbătă, 18 februarie, la ora 19.00, în cel mai nou spectacol din repertoriul TSC: „Bătrâna şi hoţul” de Viorel Savin, în regia lui Iulian Enache. Hoțul va fi interpretat de Dan Cojocaru, iar în roluri episodice vor apărea Alina Manţu şi Alexandru Medveghi. Scenografia spectacolului este semnată de Lăcrămioara Dumitraşcu, iar muzica originală este compusă de Adrian Mihai.

Weekend-ul se va încheia așa cum s-a deschis, adică cu o comedie savuroasă marca Georges Feydeau: „Să ne răzbunăm, iubito!”, în viziunea regizorală a Feliciei Dalu

„În centrul atenţiei, tot talentul comic al actorului Mihai Sorin Vasilescu, care este de această dată secondat de soţia sa din viaţa reală, Maria Lupu”, precizează gazdele.


Spectacolul, programat duminică, 19 februarie, de la ora 19.00, îi are protagoniști pe Remus Archip, Dan Cojocaru, Liliana Bărăscu / Laura Iordan, Mirela Pană, Adrian Dumitrescu și Cosmin Mihale. Scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu.


Sursă foto: ZIUA de Constanța (Secvență din „Bătrâna și hoțul”)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii