Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:21 21 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La mulţi ani, Dan Cojocaru! #51

ro

31 Jan, 2019 00:00 1407 Marime text
Colaborator apropiat al cotidianului ZIUA de Constanţa, Dan Cojocaru a fost în centrul atenţiei datorită activităţii sale susţinute atât pe scena Teatrului de Stat, cât şi, de câteva luni încoace, în calitatea sa de coordonator al Centrului Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ din Constanţa.
 
Angajat al Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor Burada“, pe funcţia de şef secţie Exploatarea Filmelor, dar cunoscut şi ca actor al Teatrului de Stat din Constanţa, Dan Cojocaru a absolvit, în 1986, Liceul Industrial nr. 4 Constanţa, iar în 1995, Universitatea „Hyperion“ - Facultatea de Arte.
 
Între 1988 şi 1995 a fost actor şi regizor la Teatrul „Fantasio“ Constanţa, iar în perioada 1992 - 1994, realizator şi prezentator de emisiuni la MTC - TV Constanţa. De asemenea, între 1992 şi 1995, a fost regizor şi realizator spectacole la Liceul „Eminescu“, Liceul Industrial nr. 5, Liceul Economic.
Aşa cum aminteam, din aprilie 2018 este coordonatorul Centrului Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“, în activitatea căruia se implică foarte intens, dedicându-se în mod special tinerilor cu nevoi speciale, fie că vorbim de cei din adăposturile de stat sau cei cu deficienţe.
 
În percepţia tinerei generaţii cu care interacţionează, adesea nu este asimilat unui director scorţos şi... intangibil, ci ca un prieten adaptat la ziua de astăzi. Cât despre prestaţia sa pe scena Teatrului de Stat, în prezent joacă în „Eutopia”, „Bucuria de a fi îndurerat la Tomis”, „Uciderea lui Gonzago”, „Titanic Vals”, „Visul unei nopţi de vară”, „Nişte năroji”, „Scaiul”, „Nunta lui Figaro” şi „Să ne răzbunăm, iubito!” (pe 10 februarie chiar îl puteţi vedea jucând).
 
Dincolo de acest fragment de CV, Dan Cojocaru este implicat în viaţa cultural-educativă a tinerilor constănţeni, iar aici ne referim şi la calitatea sa de îndrumător al trupei ARCA, dar şi la numeroasele activităţi pe care Centrul „Jean Constantin“ le găzduieşte cu generozitate sub directa sa îndrumare.
 
Pentru toate acestea şi pentru ca şi în anul 2019 să ne bucurăm de aceeaşi colaborare fructuoasă de ambele părţi, îi urăm lui Dan Cojocaru la mulţi ani sănătoşi!
 

 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii