Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Casa de Cultură Constanţa O comedie despre minciuni mai mici sau mai mari, cu Aurelian Temişan şi Monica Davidescu

ro

30 Sep, 2019 00:00 1682 Marime text
În această seară, începând cu ora 19, vă puteţi bucura de o comedie savuroasă, ai cărei protagonişti sunt Aurelian Temişan şi Monica Davidescu. Spectacolul se va juca pe scena Casei de Cultură din Constanţa şi se numeşte „Eu te cred, da' ... tu mă minţi!”.

Adaptată după „La Menteuse” de Jacques Bricaire şi Maurice Lasaygues, piesa a fost scrisă în 1988 şi jucată în diferite interpretări, cu mare succes la publicul iubitor de divertisment.
 
Cele cinci personaje - Bernard (Aurelian Temişan), Francoise (Anca Dinicu), Jane (Alexandra Sălceanu), Patrick (Cosmin Vijeu) şi Isabelle de Rompoingt (Monica Davidescu) - sunt atrase în conflictele declanşate de o pleiadă întreagă de minciuni, care nasc situaţii hilare şi aparent fără ieşire.
 
Potrivit organizatorilor, „situaţiile qui-pro-quo puternice, extrem de savurate de spectatori, fac deliciul acestei piese de teatru. Piesa o are ca muză pe Jane, o făptură fermecătoare, cu o imaginaţie înflăcărată dusă spre mitomanie, care reuşeşte să dezlănţuie o cascadă a dezastrelor prin depănarea incompletă a poveştilor, situându-le departe de realitatea simplă.
Patrick, băiatul ce o iubeşte, nu se aşteaptă ca realitatea să fie distorsionată şi, astfel, crede deschis tot ceea ce îi împărtăşeşte Jane, încercând, apoi, grăbit să rezolve problemele ivite, creând, la rândul său, şi mai multe încurcături… În final, totul se termină cu bine, spre fericirea tuturor”.
 
Regizorul spectacolului este Liviu Lucaci, actor, scriitor şi profesor la UNATC.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii