Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:42 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Joia bufonului, la Teatrul „Oleg Danovski“

ro

26 Oct, 2017 00:00 1247 Marime text
În așteptarea celei de-a 43-a ediții a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului, eveniment cu tradiție care se va desfășura în perioada 4-26 noiembrie, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ Constanța invită publicul în sala de spectacole, joi, 26 octombrie, de la ora 19.00, pentru a urmări impresionanta dramă a bufonului Rigoletto de la curtea ducelui de Mantua, cel dedat la huzur și aventuri amoroase. 
 
Spectacolul prin care Teatrul „Oleg Danovski“ pune punct lunii Brumărel îi va avea în rolul titular pe baritonul bucureștean Lucian Petrean, iar veșnic îndrăgostitul duce de Mantua, care caută distracții facile, va fi interpretat de tenorul Ciprian Done, care, după o absență de câțiva ani, revine pe scena de acasă tocmai din Germania. Suava Gilda, capabilă să se jertfească pe sine în numele iubirii, va interpreta vocea sopranei constănțene Laura Eftimie. Basul Constantin Acsinte îl va întruchipa pe spadasinul Sparafucille, iar senzuala sa soră va fi redată de mezzosoprana Lucia Mihalache. Arii celebre din opera verdiană, precum „La donna è mobile“ și „Caro nomo“, se vor auzi, cu acest prilej, pe scena tomitană.
 
Acestora li se vor alătura, pe ritmuri verdiene: Gabriela DobreLaurențiu SeverinBogdan OcheșelAndrei BăicanIulian BratuDaniela Done din Germania, Silvia Simionescu și Octavian Minea. Conducerea muzicală a spectacolului va fi asigurată de tânărul Sebastian Pascale.
 
Sursă foto: Facebook - Teatrul „Oleg Danovski“

Citește și:

Recital de violoncel la Teatrul „Oleg Danovski“.„Bach este foarte greu de interpretat în public, dar totdeauna îți dă energie“

Octombrie aduce 11 spectacole și concerte la Teatrul „Oleg Danovski“

La Teatrul „Oleg Danovski“. Concertul inaugural al stagiunii 2017-2018, o pledoarie pentru cultură, credință și iubire

Ti-a placut articolul?

Comentarii